Menu
Tablet menu

Cea mai mare performanta romaneasca in alpinism, celebrata la Ploiesti

Trei alpinişti români titrati: Teofil Vlad (Pitesti), Zsolt Torok (Arad) şi Romeo Popa (Ploiesti), si-au prezentat, miercuri seara, la Teatrul Toma Caragiu din Ploiesti, expeditia in Munţii Himalaya in care au cucerit Vârful Pumori, aflat la o altitudine de 7.160 de metri. Până la expeditia lor, au mai existat două tentative de cucerire a acestui vârf de către români, însă niciuna nu a fost dusă la bun sfârşit. In octombrie 2018, insa, cei trei au reusit o premiera: nu doar cucerirea varfului Pumori, ci si efectuarea unui traseu pe care nu a mai fost nicio persoană înainte. De aceea, cucerirea Pumori este cea mai mare realizare a alpinismului romanesc. 

Cateva sute de ploiesteni le-au facut celor trei o primire calduroasa, aseara, la Teatrul Toma Caragiu. Dupa ce au vazut proiectia filmului cu expeditia, au stat la intrebari cu cei temerari si apoi si-au facut poze cu ei.

Evenimentul a fost organizat si sustinut de echipa din spatele Ciucas X3, cel mai mare eveniment de alergare montana din Prahova, care reuneste, anual, mii de alergatori. Prezent la eveniment, primarul Ploiestiului i-a felicitat pe cei trei, s-a intretinut minute bune cu ploiesteanul care a participat la expeditie si a promis sprijin pentru urmatoarea expeditie. 

Echipamentele, pregatirea, taxele si biletele de avion necesare unei expeditii in Himalaya costa, de obicei, intre 30.000 si 50.000 de euro. La expeditia care le-a adus triumful, cei trei s-au chinuit din greu sa obtina aceasta suma. 

Vezi mai multe poze de la eveniment pe www.facebook.com/ciucasX3/ 

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

BEST OF

Style I Style II Style III