Menu
Tablet menu

Daca cineva vrea sa-ti vanda argint tibetan fugi. E mai bine. Recomandat

Argintul tibetan ar trebui sa defineasca bijuterii facute in Tibet si pe care le poti recunoaste, chiar daca nu te pricepi la simboluri, dupa finisajele brutale si dupa acea nuanta intunecata a argintului. In realitate, bijuteriile din argint tibetan sunt foarte putine, pentru ca manufacturierii lor sunt putini. Tibetul e o tara mica, slab populata, care aloca 99% din resurse gasirii hranei si indatoririlor religioase. Tibetanii nu se dau in vant dupa bijuterii: nici nu le poarta, nici nu le fac pentru export.

De aceea, te rog sa ma crezi cand iti spun ca piata romaneasca este plina de falsul argint tibetan, cel care e un adevarat pericol. Bijuteriile vandute ca argint tibetan contin 2-6% argint, dar si zinc, cositor, crom, aluminiu, nichel, plumb. Se numesc aliaje si metale grele si sunt extrem de toxice pentru organismul uman, fapt ce atrage după sine recomandarea că femeile însărcinate şi copiii până la 6 ani să evite total purtarea "argintului tibetan". Plumbul afectează la adulţi tensiunea arterială, fertilitatea, sistemul nervos, produce dureri musculare şi articulare, iritabilitate şi pierderi de memorie, iar copiii sunt şi mai expuşi: chiar şi o cantitate mică poate afecta capacitatea de învăţare, rinichii şi auzul, poate cauza deficit de atenţie, probleme de comportament. 

Sigur, e putin probabil sa mori purtand un colier. Retine macar ca acel vanzator care spune "argint tibetan" in loc de "gablonz" sau "alpaca" are intentia clara de a te pacali. Asa ca nu cumpara nimic de la cineva care nu te respecta. 

comunica cu noi pe  www.facebook.com/salbamariei

cumpara o salba de pe www.breslo.ro/SalbaMariei 

 

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus
Style I Style II Style III