Menu

de ce costa mai mult o bijuterie facuta manual?

"Unele salbe costa mult, de ce?", am fost intrebata recent de o cunostinta.

Uite de ce: adu-ti minte cum a fost cand te-ai dus la bijutier sa-ti repare un lantic rupt. In lipsa ta, bijutierul a curatat lanticul, apoi l-a pregatit pentru reparatie. Si-a subtiat niste sarma de argint, pe laminor, sa fie groasa exact cat cea din lantic. Apoi a facut o za, identica cu cele din lantic. A introdus-o in lantic si a sudat-o cu grija, sa nu strice tot. Apoi a curatat din nou lanticul, sa nu se vada urma reparatiei. Cu cercelul rupt a fost cam la fel. L-a curatat, si-a pregatit material pentru topit si lipit, a facut sudura la cald, apoi a curatat si slefuit cercelul, pana a aratat ca nou. Fiecare operatie a durat 5-15 minute. Minim o ora de munca pentru fiecare reparatie, cu consum de energie si metal pretios. 

Acum imagineaza-ti cat de mult se lucreaza la un inel, la o salba sau la o pereche de verighete. Se pleaca de la un mic lingou de metal pretios. De la zero. Gandeste-te de cate ori se multiplica operatiile descrise mai sus, in functie de numarul de elemente ale podoabei dorite de tine "exact ca in revista". 

Vezi bijuteriile noastre, lucrate manual, pe https://bogdanstoica.ro/shop/bijuterii

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Articole înrudite

înapoi la partea de sus
Style I Style II Style III