Menu
myPloiesti

myPloiesti

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Website URL:

Cere fonduri PNDR, termenul de depunere s-a prelungit

Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 14 iunie 2019, inclusiv, se prelungesc fără aplicarea de penalități, sesiunile de depunere a Cererilor de sprijin/ plată pentru accesarea următoarelor Scheme de ajutor de stat: - „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” aferentă Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, Submăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul PNDR 2014-2020, sesiunea 1/2016 și sesiunea 2/ 2017 anul I de angajament; - „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”, aferentă Măsurii 15 „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”, SubMăsura 15.1 „Plăți pentru angajamente de silvomediu” din cadrul PNDR 2014 – 2020, sesiunea 1/ 2017 anul III de angajament și sesiunea 2/ 2019 anul I de angajament. Anunțurile de prelungire a sesiunilor de depunere sunt publicate pe site-ul instituției www.apia.org.ro. Cererile de sprijin/ plată trebuie să îndeplinească condițiile de eligibilitate și criteriile specifice detaliate în Ghidurile Solicitantului. Totodată, precizăm că beneficiarii pot depune cereri de plată, respectiv formulare de modificare a cererilor de plată, până la data de 9 iulie 2019 inclusiv, cu aplicarea unei reduceri de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul dacă, cererea de plată, respectiv formularul de modificare a cererii de plată, ar fi fost depus până la data de 14 iunie 2019 inclusiv.

"500 milioane Euro pentru Romania, pana in 2021". Vezi cine spune asta

A 51-a reuniune a Consiliului Spațiului Economic European (SEE) a avut loc, la Bruxelles, la data de 20 mai 2019. Uniunea Europeană a fost reprezentată de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, reuniunea fiind prezidată de ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea. Statele membre ale SEE din Asociația Europeană a Liberului Schimb (AELS) (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) au fost reprezentate de miniștrii afacerilor externe. Au mai participat reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Serviciului European de Acțiune Externă. Prima parte a reuniunii a fost organizată sub forma unui dialog politic, în cadrul căruia părțile au avut schimburi informale de opinii pe teme de politică externă și comercială de interes comun. Discuțiile au continuat în reuniunea plenară, care a adoptat documentele statutare ale Consiliului SEE. În cadrul acesteia, părțile au discutat aspecte legate de funcționarea globală a Acordului privind SEE. De asemenea, a avut loc o dezbatere de orientare pe tema schimbărilor climatice, cu accent pe strategiile pe termen lung către 2050 și pe punerea în aplicare a Acordului de la Paris. ”Acordul privind SEE constituie un element esențial pentru buna funcționare și omogenitatea Spațiului Economic European și pentru menținerea integrității Pieței interne. Ne dorim implementarea cât mai rapidă a mecanismelor financiare ale SEE și Norvegiei. România este al doilea beneficiar ca valoare și primul semnatar al memorandumurilor de înțelegere, pentru perioada 2014-2021, cu un total de 500 milioane Euro. Anul acesta aniversăm 25 de ani de la intrarea în vigoare a acestui acord, ceea ce demonstrează caracterul său flexibil, stabilitatea și calitatea instituțiilor sale”, a subliniat ministrul Ştefan-Radu Oprea în alocuțiunea sa.

anunt amuzant pe grupul de facebook Joburi Ploiesti

"Caut job part time(sambata sau duminica) sau la domiciliu.Am deja un job full time,dar caut sa castig un venit in plus.Fara propuneri pentru a fi reprezentant AVON sau ceva de genul. Ma pricep sa scriu articole de orice fel pentru site-uri,bloguri.Am experienta precum content writer . De asemenea nu m-ar deranja sa lucrez precum ursitoare,sa traduc texte spaniola-romana-spaniola sau sa ajut la teme copii de gradinita sau clasa I-IV,in special la literatura/romana/ abecedar(doar in orasul Ploiesti).De asemenea pot supraveghea copii la diverse petreceri,ii pot anima,pot imbraca diferite costumatii si intruchipa diferite personaje. Pot realiza cumparaturi pentru persoane in varsta (doar doamne),sau le pot oferi compania mea,fara a include sa fac curat,sau gatit ci le pot tine de urat,pot sa dau telefoane pe unde au nevoie,ii pot ajuta sa se deplaseze la toaleta .De asemenea pot sa fiu asistenta personala unei persoane cu program incarcat pentru care imaginea este foarte importanta,ii pot face poze la sala,in diverse locuri, o pot insoti la cumparaturi sau pot sa ajung in diverse locuri cand aceasta nu are timp.O pot insoti la evenimente,pot suna in locul ei sa fac programari.Trimit cv la cerere.Ofer si astept seriozitate! Nu accept mistouri sau propuneri indecente.Persoanele neserioase vor fi blocate", scrie Florina pe facebook.com/groups/joburiploiesti/

Smart Start USA - conferinta Ploiesti

Smart Start USA pornește în al doilea roadshow în România. Mediul de afaceri din Prahova are oportunitatea de a afla informații de ultim moment atât despre programul și platforma Smart Start USA, cât și despre afacerile de succes demarate în urma înscrierii în program în anul 2018. "Vă invităm luni, 20 mai 2019, ora 12:00, să participați la Conferința “Smart Start USA – Soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești” ce va avea loc la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Amfiteatrul AP9, Bulevardul București 39, Ploiești. În cadrul conferinței va fi prezentată platforma de înscriere în program. Evenimentul este organizat de: Camera de Comerț și Industrie a României, Academia de Studii Economice din București, Fundația Laufer, împreună cu partenerii de implementare a programului Smart Start USA: First Bank, Banca Transilvania, certSign, FNGCIMM, Fondul Român de Contragarantare. Prin Smart Start USA, 85 de companii românești au intrat în dialog direct cu reprezentanți ai administrației locale și ai mediului de afaceri din Statele Unite, descoperind atât oportunități concrete de afaceri cât și particularitățile economice și legislative reale ale pieței americane. La eveniment vor participa reprezentanți ai băncilor partenere, ai mediului academic, ai mediului de afaceri, precum și ai administrației publice locale. Vă așteptăm!"

Ce zice ministrul Educatiei despre eleva din Ploiesti care a vrut sa-şi omoare prietena cu bata de baseball

La începtul acestui an o elevă de 18 ani, din Ploieşti, a încercat să-şi omoare prietena cu o bâtă de baseball. Fata a chemat-o pe prietena ei acasă, i-a cerut să se întoarcă cu spatele şi a început să o lovescă cu o bâtă. Tânăra a reuşit să scape din mâinile agresoarei după ce un vecin a auzit ţipetele fete şi a intervenit. Agresoarea a fost reţinută reţinută pentru 30 de zile pentru tentativă de omor calificat însă anchetatorii au considerat că tânăra nu reprezintă un pericol public şi a fost lăsată în libertate.

Ministrul Educaţiei a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Suceava, că nu a trimis Corpul de Control la şcoala din Ploieşti unde o elevă a încercat să îşi omoare prietena, iar apoi a fost lăsată liberă de anchetatori şi s-a întors la liceu, alături de victimă şi de alţi colegi. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Fiică de preot, elevă la liceu, arestată preventiv pentru că a vrut să... Andronescu a explicat că fata s-a întors la şcoală deoarece situaţia este supravegheată de un consilier şcolar trimis de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.   „Am discutat cu conducerea Inspectoratului Şcolar Prahova situaţia şi este în legătură permanentă cu şcoala. A trimis acolo un consilier şcolar care ţine sub supraveghere situaţia aceasta şi astăzi, inspectorul şcolar general a intervenit din nou la instituţiile abilitate ale statului pentru a asigura protecţia celelalte fete şi a celorlalţi copii, dacă ar exista o asemenea manifestare. Am înţeles de la ceea ce mi-a spus domnul inspector şcolar general că cele două fete aparţin unor culte religioase diferite, dar nu vreau să comentez pentru că nu sunt foarte clare lucrurile. Cert este că ne preocupă extrem de mult această situaţie şi sperăm să nu se mai reediteze un asemenea eveniment”, a spus Andronescu, conform mediafax.ro.   

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, la Suceava că un consilier şcolar a fost trimis la Colegiul Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti, pentru a supraveghea permanent eleva care a încercat să îşi omoare prietena, protecţia celorlalţi elevi fiind asigurată.   Ministrul a mai spus că inspectorul şcolar general a trimis la Colegiul Alexandru Ioan Cuza un consilier şcolar care supraveghează situaţia din şcoală. Acesta are obligaţia să stea de vorbă cu eleva respectivă şi să sesizeze dacă se schimbă ceva în comportamentul ei.   Andronescu a explicat că acel consilier este detaşat în permanenţă la Colegiul unde învaţă atât victima, cât şi agresoare, pentru a putea interveni în orice moment. „El va găsi probabil un program pentru eleva respectivă să discute cu ea ori de câte ori este necesar pentru că este zilnic în acea şcoală pe tot programul şcolar al elevei respective. Nu ştiu ce vor hotărî organele de anchetă, ancheta este în desfăşurare (…) Ce pot să vă spun este că inspectorul şcolar general a făcut un document scris, o petiţie către poliţie şi că în acea petiţie a scris aceste lucruri: că este îngrijorat de ceea ce se poate întâmpla în şcoală. Poliţia a răspuns că nu este cazul să fie îngrijorat şi atunci ce putea să facă inspectorul? A a trimis un consilier care este în permanenţă acolo. Este o şcoală foarte bună, e unul dintre colegiile bune ale Ploieştiului, Colegiul Alexandru Ioan Cuza”, a mai spus Ecaterina Andronescu     Andronescu e şocată de caz   Despre faptul că nu au fost luate măsuri împotriva fetei de 18 ani, care a încercat să îşi omoare prietena, lovind-o cu o bâtă de baseball, Ecaterina Andronescu a spus că ea este de părere că eleva ar fi trebuit să intre într-un proces de consiliere psihologică mult mai sever. „Noi toţi suntem supuşi legislaţiei, iar legislaţia pe acest domeniu ţine de instituţiile abilitate. Eu cred că această elevă ar fi trebuit să fi intrat în proces de consiliere psihologică mult mai sever probabil decât poate să facă consilierul respectiv, dar, dacă aşa au hotărât organele de anchetă, îmi este greu să decid eu în locul lor. Cel mult, aş vrea când mă întorc la Bucureşti să vorbesc cu doamna Dan (Carmen Dan, ministrul de Interne – n.r.), poate interveni cu o pază suplimentară în şcoala respectivă. (…) Am fost şocată, vă mărturisesc sincer de acest caz pentru că nu am mai întâlnit. Şi ce încredere a avut eleva agresată de a merge acasă la ea.... Cred că nu ştim suficient de bine cazul respectiv”, a mai spus Ecaterina Andronescu.   

 

România TV, amendata cu 15.000 de lei din cauza unui ploiestean. Ghici cine e?

Romania TV a fost amendată cu 15.000 de lei pentru lipsa de reacție a moderatorului Victor Ciutacu, atunci când Sebastian Ghiță i-a amenințat cu bătaia pe protestatari, scrie paginademedia.ro. În ședința de marți, au fost trei propuneri de sancționare: 30.000 de lei, 25.000 de lei și 15.000 de lei. A fost votată sancțiunea cea mai mică, 15.000 de lei, propusă de Monica Gubernat, membru CNA. Sancțiunea a fost votată de Alex Kocsis, Orsolya Borsos, Monica Gubernat, Nicolaie Bălașa și Răsvan Popescu. Ceilalți membri prezenți au votat pentru celelalte variante de sancționare: Radu Herjeu și Gabriel Tufeanu au fost pentru sancțiunea de 25.000 de lei. Dorina Rusu a votat pentru amenda de 30.000 de lei. Sancțiunea a fost dată pentru încălcarea articolului 40 (5), potrivit căruia „Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.”

Iată un extras din emisiunea difuzată de Romania TV, din 7 martie: "Sebastian Ghiță: Va veni curând momentul. Dacă îi mai prindem pe străzi pa bandele Rezist, cum i-am văzut astăzi la Ministerul Justiției, s-ar putea să se întâlnească cu niște cetățeni de la Partidul România Unită care să le dea niște șuturi în fund. Și să-i trimită acasă. Că dacă Poliția nu-i trimite acasă, o să-i trimitem noi. Asta nu-i democrație!"

Semimaraton Ploiesti 2019 - vezi unde si cand

Pe 9 iunie te aşteptăm la Parcul Municipal Vest să ne implicăm împreună în cel mai dinamic eveniment filantropic din Ploieşti. 25% din taxa fiecărui alergător se duce către unul dintre cele 6 proiecte prahovene înscrise. Descoperă-le pe toate aici => http://bit.ly/2LNjmd5 

Până pe 31 mai te poți înscrie la una dintre cele 4 curse ale competiției:

Semimaraton – cursă individuală de 21 de km la care se pot înscrie doar persoanele peste 18 ani, iar minorii între 16 și 18 ani doar dacă sunt legitimați la un club sportiv, taxa fiind de 75 lei/persoană

Semimaraton – cursă în ștafetă de 21 de km.  Grupurile pot fi formate din 2 sau 4 persoane, iar taxa este de 75 lei/persoană.

Cros -  cursă de 3 km unde se poate înscrie orice persoană peste 14 ani, taxa fiind de 50 lei/ persoană

Cursa familiilor – cursă de 1 km unde se pot înscrie grupuri care sunt sau se simt a fi o familie (maxim 5 membri/familie)., taxa fiind de 30 lei/familie.

KITUL PARTICIPANTULUI INCLUDE: 

număr personalizat

cip cronometrare (doar pentru cursa de Semimaraton stafetă și individual)

punct de hidratare start/finish și pe traseu

diplomă

medalie

cadouri de la sponsori/ organizator

Dacă nu poți participa, dar îți dorești să susții unul sau mai multe proiecte poți dona aici => http://bit.ly/2Jcz9Qu. Donațiile se pot face online până la data de 30 iunie 2019. 

 

Inca cinci milioane de euro pentru Dragos Irimescu, ploiesteanul care si-a vandut afacerea

Grupul TeraPlast, cel mai mare producator de materiale de construcții cu capital romanesc, si-a majorat cu 32% participatia in Depaco, jucator de top al pietei locale de sisteme complete pentru acoperisuri prin brandul Wetterbest, ajungand la o participatie de 99%. In urma contractului incheiat in data de 10 mai 2019, investitia totala a TeraPlast in detinerea de 99% din Depaco va depasi 17 milioane de euro. Pretul de 5,1 milioane de euro pentru detinerea aditionala de 32% se va deconta pana in decembrie 2020. Banii vor ajunge la Dragos Irimescu, omul de afaceri care a fondat Wetterbest.

Directorul BRD Ploiesti, urmarit penal - FRAUDA

Ai bani la BRD? Afla ca DIICOT investigheaza aceasta banca. Se pare ca mai multi șefii ai băncii au coordonat rețele de fraudare prin acordarea de credite in valoare de zeci de milioane de euro, unor oameni de afaceri apropiați de conducerea băncii dar care nu îndeplineau condițiile, credite care ulterior, în marea lor majoritate nu mai erau restituite. În acest moment, dosarele instrumentate de procurori se află pe rolul instanțelor de judecată.

Procurorii DIICOT de la Vrancea instrumentează un dosar în care parte vătămată este o companie românească din industria vinului, Arta Vinului din Cîrligele, județul Vrancea. În acest dosar șapte șefi și responsabili din structurile teritoriale ale BRD de la Vrancea, Galați, Bacău și Ploiești, plus o persoană din structurală centrală a băncii, au fost puse sub urmărire penală pentru înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fraudă informatică, abuz în serviciu, efectuarea de operațiuni financiare în mod ilegal și fals informatic, scrie dcnews.ro. Este vorba, asadar, si de Cristian Dobre – director BRD Ploiești. Dosarul a scos la lumină un "modus operandi" al funcționarilor bancari mult mai laborios și făcut, de această, în dauna unei societăți comerciale de bună credință, aflată în plină dezvoltare. Arta Vinului este o firmă deținută de soții Valentin și Mariana Ochean și condusă efectiv de aceasta din urmă. Mariana Ochean, administratorul firmei, a contractat în 2010 de la BRD Bacău, prin societatea sa, un credit de investiții cu garanții imobiliare. Sau cel puțin așa a crezut ea că a făcut pentru că cercetările efectuate în dosarul penal de la DIICOT arată pe "cârca" firmei Arta Vinului s-au rulat sume de bani de care Mariana Ochean nu a beneficiat niciodată, sume care îi sunt acum imputate la plată firmei Arta Vinului. "Analiza documentelor contabile eliberate petentei (SC Arta Vinului n.r.) conduce la concluzia că fără a fi evidențiate în acte semnate de administratorul petentei, Ochean Mariana, au fost acordate mai multe credite sau chiar o linie de garantare care a inclus și contractele semnate de petentă dar de care petenta nu a beneficiat în totalitate", se arată în ordonanța DIICOT de începere a urmăririi penale. În acest moment în dosarul de la DIICOT Vrancea se derulează o expertiză financiară care ar putea să scoată la lumină întreaga sumă de bani rulată prin folosirea firmei Arta Vinului drept paravan și cine au fost posibilii beneficiari ascunși.

 

Abonează-te la acest feed RSS
Style I Style II Style III