Menu
myPloiesti

myPloiesti

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Website URL:

Daca as fi primarul Ploiestiului - episodul 001

"Daca as fi primarul Ploiestiului as pune inainte de toate un program de asfaltat strazile. Toate-toate. Le poti lasa o zona de "sacrificiu", pe unde sa vii, dupa aia, cu apa, gaze, canalizare, fibra optica. Dar mi se pare important sa arati ploiesteanului ca locuieste intr-un oras, nu intr-un catun amarat".

(Daniel)

Ai vreo idee care ar imbunatati viata in Ploiesti? Ai o nemultumire vis-a-vis de o anumita stare de fapt? Scrie-ne la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pe pagina de facebook. Myploiesti.ro te invita sa gandesti pentru Ploiesti. 

 

24 piese de mobilier facute din schiuri

Poti face mobilier din schiuri? Da, poti. Trebuie sa fii indemanatic, sa te uiti cum au procedat altii si sa nu te grabesti. 

Daca ai doar un schi vechi, fa din el un suport de carti de vizita, sau o veioza, sau un mini-rastel pentru sticle de vin sau unul pentru lemnele necesare sobei sau semineului, dar si un desfacator de beri.

Cu doua schiuri vechi, poti face un tablou, o rama foto,un cuier de perete sau un suport de prosoape sau o casuta pentru pasari.

Din trei schiuri vechi poti face o carcasa eleganta pentru un cos de gunoi sau o scrumiera cu picior, o lustra, o banca, un decor de gradina sau un decor de perete.

Cu patru schiuri vechi poti face o minibiblioteca, un taburet sau un cuier de podea, dar si un interesant suport pentru fotografii.

De la cinci schiuri vechi in sus, poti face tot ce am scris deja dar si un fotoliu, o masuta, sau chiar un pat.

Daca vrei sa vezi cum au facut altii cele 24 de piese de mobilier enumerate, facute din schiuri, uita-te pe acest album foto postat de myploiesti.ro pe facebook. Succes!

Judecatoria Ploiesti a avut cea mai tare postare de sarbatori

Judecatoria Ploiesti a avut, pe 31 decembrie 2019, cea mai tare postare de sarbatori. Poza de mai sus a fost insotita de urmatorul text:

"Dosar nr. 2019/2020 / INSTANŢA, ÎN NUMELE LEGII, HOTĂRĂŞTE:

Constată încetat anul 2019, prin ajungerea la termen. Dispune începerea unui an nou plin de bucurii, sănătate şi realizări, cu mai puţine litigii şi mai multă înţelegere. Definitivă.
Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor prin mijlocirea Facebook azi, 31.12.2019".

istoria Omnia Ploiesti, cel mai faimos magazin din trecut

Anii 70. Cladirile din centrul Ploiestiului trec printr-o evaluare tehnica meticuloasa. Se stia ca multe cladiri sunt slabite de marele cutremur din 1940, dar si de bombardamentele americane din 1943. Dupa ce vad cat de groasa e situatia, comunistii iau decizia radicala de a demola tot si de a construi "un nou centru al orasului".

In doar patru ani, Ploiestiul se alege cu magazinul care urma sa fie emblematic pentru oras. Omnia. In anii care au urmat s-au construit si magazinele Big (1976), Mercur si Unirea (1982) si Galeriile Comerciale (1985). Ploiestenii insa, au ramas fideli Omnia. Nici un alt magazin nu avea marfuri atat de variate si o afluenta de trafic atat de mare. Marea atractie erau scarile rulante, singurele din oras. 

In acele vremuri, subsolul Magazinului Omnia are alimentara. La parter se gaseau rechizite, jucarii si haine. La etajul 1 era mobila, la etajul 2 articole de sport-camping.  

Sus, pe cladire, era o faimoasa cafenea, plina de o lume pestrita, de la elevi de liceu, prostituate, turistii straini cazati la Hotel Central si securisti.

O sa gasiti, in presa post-Revolutie, laitmotivul rafturilor goale. E un mit daca ne referim la Omnia. Rafturile erau pline, pentru ca magazinul trebuia sa arate bine pentru cei veniti din provincie si pentru straini. Comunismul trebuia "sa dea bine". Asadar, la Omnia gaseai, cand aveai noroc sau pile la vanzatoare, lucruri dorite ca truse chinezesti de geometrie, maiouri chinezesti pentru barbati, ciorapi de dama cehesti, cizme de cauciuc germane, mingi de fotbal poloneze, portocale de Grecia sau ness Amigo importat din Brazilia. O data pe an, in preajma sarbatorilor de iarna, in spatele magazinului Omnia (parcarea supraterana nu exista, ci doar o statie de autobuz, se forma faimoasa coada la banane, care aduna si cate 5.000 de oameni. Era singurul moment in care Securitatea se temea de o revolta populara. La acea coada s-au nascut faimoasa expresie "dati cate una, sa sa ajunga la toata lumea".

Merita spus si ca, spre deosebire de Omnia, celelalte magazine mari din centru (Mercur, Unirea, Galerii) nu vindeau aproape deloc marfuri din import. Asa ca daca voiai ceva de calitate, trebuia sa te duci la Omnia. Inca un lucru mai putin stiut: numele magazinului a fost dat de sotia unui inalt oficial comunist al vremii, care, vizitand Londra, a fost impresionata de sloganul magazinelor Harrod's, “Omnia Omnibus Ubique”, care inseamna  “totul, peste tot, pentru oameni”. 

Anii 90 au venit cu dezvoltarea comertului in tot orasul. Nici nu mai conta unde ai magazin, in oras, daca aveai marfuri de import ca televizoare coreene, jeansi turcesti, dulciuri italiene sau incaltaminte de firma vindeai in draci. Pe acest fond, vanzarile magazinului Omnia au scazut. Politicile proaste duse de managerii vremii (comasarea tuturor spatiilor comerciale din oras in doar 2-3 firme), au dus la sincope in aprovizionare si in plata salariilor. Asa a aparut necesitatea privatizarii, care s-a facut rusinos, in 1999. Pe lista de privatizare Omnia aparea ca detinatoarea unei averi (bani si active) de circa 6,1 miliarde lei (circa 3,7 milioane de euro, in banii de azi). Fondul Proprietății de Stat a vandut Omnia cu o nu doar suma mai mica decat capitalul social, ci si mai mica decat suma detinuta in cont, in acel moment, de celebrul magazin. Cumparator a fost fondul de investitii New Century Holdings, care a inclus magazinul intr-un lant national de magazine universale numit WinMarkt. Ca cel mai mare magazin din retea, Omnia Ploiesti a fost primul modernizat, cu 1,5 milioane de dolari, in 2001.  Ulterior, cei 6.000 de metri patrati au fost inchiriati celor interesati, cu 12-35 de dolari/mp plus utilitati. Un calcul simplu arata ca, daca investitia in achizitia Omnia s-a amortizat cu banii gasiti in contul magazinului, cea in modernizare s-a amortizat in doar trei ani. In zilele noastre, magazinul Omnia este evaluat la circa 20 de milioane de euro. 

Faptul ca Omnia este un brand indragit de ploiesteni se vede si din pretul artefactelor vechi ce aduc aminte de acest magazin. Calendarele, cartile postale si pliantele din anii 70-80 cu Omnia sunt la mare cautare pe site-urile colectionarilor. Iar recent, un magazin online a pus in vanzare pungi de cadouri Omnia originale, scapate miraculos de efectului celor 30 de ani trecuti de la schimbarea de regim politic din 1989. 

  • Myploiesti.ro cumpara ziare vechi locale, fotografii vechi, carti, scrisori, acte si alte hartii care au legatura cu istoria Ploiestiului si a Prahovei. Daca ai asa ceva scrie-ne la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau foloseste mesageria privata a paginii www.facebook.com/MyPloiesti.

rubrica sponsorizata de Strabunicii - carti de istorie entry-level

 

Poate ANAF sa-ti ia bani de pe cardul Revolut?

Revolut este un fintech, un produs digital care oferă servicii financiare și o alternativă la ceea ce-ți oferă o bancă. În urmă cu un an, Revolut a obținut și licență bancară. Astfel, le poate permite utilizatorilor să își depună salariile direct în cont, iar depozitele să fie garantate până la 100 mii euro prin Schema Europeană de Garantare a Depozitelor. Totodată, le poate permite clienților descoperire de cont (overdraft), dar și împrumuturi. Revolut are în România peste 920 mii de conturi. 

În cazul relației cu autoritățile din România, care ar dori să cerceteze anumite aspecte financiare ale clienților, Revolut susține că nu este obligată să furnizeze informații despre posesorii conturilor. „Autoritățile fiscale din Marea Britanie (Her Majesty's Revenue and Customs - HMRC) primesc cerințe de la alte autorități competente, precum autoritățile române, iar Revolut cooperează întotdeauna cu HMRC de fiecare dată când sunt primite astfel de solicitări”, a explicat compania. Compania susține că nu are o relație directă cu ANAF, iar în prezent deține o licență pentru bani electronici de la Autoritatea pentru Conduită Financiară (Financial Conduct Authority - FCA) din Marea Britanie. Dat fiind că licența este obținută într-unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, aceasta este pașaportată în Spațiul Economic European. România, implicit, face parte din acest spațiu. „Nu am primit nicio solicitare de la ANAF până acum și nici un cont Revolut nu a fost poprit”, au comunicat reprezentanții companiei. S-ar putea ajunge în situația în care să ai poprire și pe contul respectiv? Probabil că da, dacă ANAF insistă, dar în prezent Agenția lucrează cu băncile și conturile în care, cel mai probabil, îți intră salariul direct, de aceea nici nu s-a concentrat pe conturi Revolut. Situația s-ar putea schimba în momentul în care mai mulți utilizatori și-ar vira salariul direct în contul respectiv. „Este responsabilitatea utilizatorului să declare veniturile obținute și să plătească impozitul pe venit, dar și orice alte taxe aplicabile conform legii. Banii trebuie să fie raportați ca venituri și sunt supuși taxării. Revolut face demersuri pentru a verifica sursa fondurilor, când acest lucru este necesar”, a explicat compania pentru Hotnews.

2000 euro, amenda GDPR in Ploiesti. O poate primi oricine

Autoritatea românească de protecție a datelor personale a amendat, zilele trecute, cu 2.000 de euro firma Nicola Medical Team 17 SRL din Ploiești, cu obiectul de activitate comert cu amanuntul altfel efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor. Firma a fost acuzată că nu a furnizat informaţiile solicitate de  Autoritatea Națională de Supraveghere. Societatea a făcut anul trecut un profit de 200.000 de euro, cu un angajat.

Cea mai scandaloasa descoperire a Ploiestiului din acest an: bordelul din spatele Politiei Ploiesti

Adevarul ridica cortina de pe cea mai scandaloasa descoperire a Ploiestiului din acest an: bordelul din spatele sediului Politiei Municipale Ploiesti. 


Un bordel improvizat într-o casă aflată din imediata apropiere a sediului Poliţiei MunicipiuluI Ploieşti a funcţionat nestingherit luni întregi în vara anului 2018. Poliţiştii au intrat pe fir abia când vecinii au anunţat că la adresa respectivă este un aflux mare de bărbaţi, chiar şi câte zece pe zi. Proxeneţii care au dezvoltat afacerea pasageră din Ploieşti au fost reţinuţi de poliţişti în toamna anului trecut. Oamenii legii au început să supravegheze casa respecitvă când mai mulţi ploieşteni care locuiesc în zona le-au atras atenţia că ceva suspect se întâmplă acolo. Proxeneţii şi prostituatele au avut o perioadă telefoanele ascultate, iar discuţiile dintre ei au dovedit că martorii aveau dreptate. În casa de lângă Poliţie era bordel.

Casa din spatele Poliţiei Municipale Ploiesti a fost închiriată de doi proxeneţi, tată şi fiu, Vasile şi Alexandru Stan, din Capitală, care mai aveau bordeluri Cluj si in Anglia. Bordelul din Ploiesti a fost încropit pe fugă pentru că una dintre prostituate, Manuela T. a fost nevoită să vină în ţară din Anglia pentru a fi alături de tatăl ei grav bolnav. Cum fata produsese pentru interlop 300.000 de lire sterline in Anglia, a fost obligata să producă bani chiar şi când tatăl ei se afla pe patul de moarte. Din interceptări reiese că prostituata dădea raportul din oră în oră si mergea la Bucureşti să-i ducă bani lui ”Bibicu”/ ”Bicu”, aşa cum i se adresa peştelui ei.

În zilele nefaste, tânăra încerca să-i explice proxenetului ”că nu i-a mai intrat nimeni în casă de mult timp”, motiv pentru care banii nu erau pe măsura aşteptărilor.

”S V: Câţi bani ai şi tu?

M: 13 milioane.

S V: Cât?

M: 13 milioane...Să moară nepoţii mei de nu stau şi stau aşa a ...a prost, a sărăcie, a sărăcie!

Bărbatul evita să vină la Ploieşti si stragea bani pentru a plăti datoriile fiului său care se împrumutase cu dobândă la niste camatari periculosi.

 

Turism de lux, la Sinaia, incepand de maine. Vezi cine deschide Elexus Apartments

Bookingpedia deschide joi, la Sinaia, Elexus Apartments, un apart-hotel cu 16 spații de lux, în centrul stațiunii. Compania mai detine complexul Silver Mountain, hotelul Robinson si hotelul Predeal, toate in Poiana Brașov. Hotel Robinson va fi redenumit in Elexus Predeal.

Firma Bookingpedia ii are ca acționari pe Andreea Achiței, Iulian Achiței, Bogdan Achiței și Georgiana Tănase, anunta www.profit.ro

Programul Kaufland Ploiesti de Crăciun și de Anul Nou

Cu prilejul Sărbătorilor de iarnă, magazinele Kaufland vor avea un program de funcționare special, astfel:
• Programul se va prelungi în magazinele din toată țara începând de marți, 17.12.2019, și până luni, 23.12.2019, înainte de Crăciun, respectiv înainte de Anul Nou, în perioada 27.12.2019 - 30.12.2019. Ora deschiderii va varia în funcție de magazin în intervalul orar 7:00-7:30, iar ora închiderii va varia de asemenea în intervalul orar 22:00 - 23:30, cu posibilitate de prelungire.
• Marți, 24.12.2019, în Ajunul Crăciunului, magazinele se deschid la aceeași oră, în intervalul 7.00 – 7.30, dar se vor închide mai devreme, în intervalul 17.00 – 18.00.
• Miercuri, 25.12.2019, și miercuri, 01.01.2020, toate magazinele Kaufland vor fi închise.
• În a doua zi de Crăciun, joi, 26.12.2019, și în a doua zi a Anului Nou, joi, 02.01.2020, majoritatea magazinelor vor avea program scurt: se vor deschide la ora 9.00, iar ora închiderii va varia în intervalul 15:00 – 16:00, cu excepția magazinelor din Gherla, Reghin care vor fi închise în ambele zile, respectiv cel din Orăștie, care va fi închis doar pe 26.12 și cel din Fălticeni doar pe 02.01.2019.

Pentru informații cât mai precise referitoare la programul de sărbători al fiecăruia dintre magazinele Kaufland, clienții sunt rugați să acceseze link-ul kaufland.ro/program-special
Programul se poate prelungi spontan.

Programul Grill-ului Kaufland va varia în funcție de magazin, având în perioada 17.12 – 23.12 ora deschiderii între 9.00 și 10.00, iar cea a închiderii între 20.00 și 21.30, programul urmând să se scurteze pe 23.12 și 30.12, când ora închiderii va varia între 17.00 – 19.00.

Toate Grill-urile Kaufland vor fi închise în intervalul 24-26.12.2019, precum și în intervalul 01-02.01.2020. Majoritatea locațiilor vor fi închise în Ajunul Anului Nou, pe 31.12.2019, iar celelalte vor funcționa cu program scurt, 9.00 – 15.30.

 

Glovo s-a lansat la Ploiesti

Glovo, aplicația de servicii de livrare rapidă, este prezentă din 17 decembrie și pe piața din Ploiești, utilizatorii având posibilitatea de a comanda mâncare, de a face cumpărături,de a primi sau trimite pachete sau pur și simplu de a comanda orice din orașul lor.
După București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Constanța, Sibiuși Arad, Ploiești este cel mai nou oraș din țară în care Glovo își extinde operațiunile. Decizia de extindere în Ploiești este una firească având în vedere potențialul economic și comercial al orașului, în care sunt concentrate companii ce generează peste jumătate din veniturile întregului județ.
Glovo este un marketplace care permite utilizatorilor să comande, să trimită și să primească orice. În aplicație există categorii predefinite de unde utilizatorii pot alege în funcție de ce își doresc să comande - Mâncare, Magazine, Supermarket, Drogherie sau Băuturi. Înplus, prin butonul "Orice", utilizatorii pot comanda orice doresc din orașul lor, precum obiecte decorative sau echipament sportiv de la magazinul preferat, cu condiția sa se încadreze în dimensiunile cutiei Glovo și să nu depășească 9 kg.
Categoria "Curier Rapid" este folosită pentru a trimite în mai puțin de o oră pachete sau plicuri în oraș, respectând dimensiunile menționate. Serviciul permite livrarea de documente sau recuperarea obiectelor uitate acasă, la birou sau la prieteni, precum ochelari, chei, genți pentru ora de sport etc.
Cum functionează aplicația Glovo?
 Descarcă aplicația gratuită Glovo de pe Google Play sau App Store și creează un cont;
 Aplicația se va deschide și va trebui să setezi locația actuală pentru a vedea ce este dispobil în zona în care te afli;
 Alege o categorie din cele predefinite sau folosește butonul“Orice”;
 Comandă orice dorești și urmărește curierul în timp real până ajunge la tine;
 Vei primi un email cu informații despre comanda plasată;
 Poți contacta curierul Glovo în timpul livrării pentru nelămuriri sau informații;
 Plătește cu cardul introdus în contul tău direct din aplicație sau cash la livrare și semnează pentru confirmarea primirii comenzii atunci când ajunge la tine curierul;
 Oferă un rating restaurantului/magazinului de la care ai comandat, precum și curieurlui care ți-a livrat comanda;
 După finalizarea comenzii, găsești pe email confirmarea livrării și suma pe care ai autorizat-o pentru plată, cu toate detaliile despre costurile implicate.
Până în acest moment, în România, peste 5,2 milioane de produseau fost comandate prin intermediul aplicației, din toate cele 8 categorii, restaurantele, supermarketul și curierulrapidfiind cele mai solicitate opțiuni de comenzi.
Locuitorii din Ploiești vor avea acces la orice din orașul lor chiar de la ei de acasă, produsele fiind livrate rapid direct la ușă. Pentru a facilita această promisiune, Glovo a încheiat parteneriate cu restaurante locale și lanțuri naționale, magazine de cosmetice, florării și supermarketuri care sunt deja listate în aplicație sau vor fi listate în următoarea perioadă.
Despre Glovo
Glovo este o aplicație de livrare rapidă care permite utilizatorilor să comande, să trimită și să primească orice produs, dinși în orașul în care se află. Aplicațias-a lansat pe piața din România în luna mai 2018, serviciile fiind disponibile, în prezent, în 10 orașe din România, respectiv București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Constanța, Sibiu, Arad și Ploiești.
Glovo operează în toate marile capitale din Europa și EMEA, precum Roma, Madrid, Paris, Kiev, Nairobi, dar și în 9 țări din America de Sud precum Peru, Argentina, Ecuador și Panama, fiind prezent în peste 257 de orașe din 33 de state.

 

Abonează-te la acest feed RSS
Style I Style II Style III