Da, si tu poti salva o viata!

Da, şi tu poţi salva o viaţă! Doneaza 2% din ce dai statului! Da, şi tu poţi salva o viaţă! Doneaza 2% din ce dai statului!

Este posibil să fie trataţi în condiţii decente oameni care, din cauza lipsei banilor, nici nu îndrăznesc să se gândească la intervenţii medicale complexe? Este posibil să fie realizate gratuit sau să coste o sumă decentă, intervenţii/tratamente care în mod normal ar fi de neatins pentru cei mai mulți dintre noi? DA! Mai mult, poţi deveni chiar tu parte a acestui proiect unic şi generos.

“După 32 de ani de practică medicală, pot spune că cea mai mare durere a mea, ca om şi ca medic, este situaţia infernală în care unii dintre pacienţi, cu şanse reale de recuperare, nu pot continua schemele de tratament ca urmare a lipsei resurselor financiare. De-a lungul carierei m-am întâlnit cu sute de astfel de cazuri. Aceste situaţii m-au făcut să conştientizez faptul că sprijinul nu poate veni decât într-o formă organizată, riguroasă şi continuă. Astfel, studiind în special modul de funcţionare al rigurosului sistem medical german, am considerat că a venit timpul unei organizări cu adevărat profesioniste a acestor eforturi ale mele şi ale colegilor din cabinetul medical”, spune doctorul Alin Scarlat, fondatorul Centrului de Sănătate AS Medica Bucov care va fi deschis în a doua parte a acestui an.

Finanțare după model german

Diferenţa între doctorul Scarlat şi majoritatea celor din jur este aceea că, după 32 de ani dedicaţi aproape exclusiv îngrijirii aproapelui, a considerat că este momentul să o ia de la capăt. Să se implice. A studiat în special modul de funcţionare şi finanţare a spitalelor din Germania, fiul său profesând acolo de mai mulţi ani, şi a ajuns la o concluzie simplă şi eficientă: medicina se poate practica la cele mai înalte standarde chiar şi la noi, în Prahova. Şi nu doar atât: “Aveam să constat că în Germania, al cărei sistem de finanţare a Sănătăţii l-a implementat şi România, pot accesa servicii medicale de top, unele chiar foarte scumpe, chiar şi oamenii cu venituri mici sau fără venituri. Am fost intrigat şi am vrut să aflu cum este posibil acest lucru. Răspunsul era cât se poate de simplu: acolo, pe lângă finanţarea venită de la stat, fiecare spital mai are asigurate alte câteva surse de finanţare independente, dar foarte eficiente. Pe lângă persoane fizice cu mulţi bani, este vorba despre fundaţii, asociaţii, firme şi chiar biserici, care se implică prin donaţii sau alte activităţi pentru strângerea de fonduri destinate activităţilor medicale. Aşa se face că un spital să aibă nu una sau două, ci mai multe surse independente de finanţare a serviciilor. Având asigurate în acest fel fondurile, spitalele îşi pot permite efectuarea de intervenţii medicale costisitoare gratuit sau la preţuri cu adevărat mici. Acest sistem de finanţare vreau să-l implementez şi la AS Medica”, ne destăinuie dr. Alin Scarlat.

Aşa a luat naştere ideea înfiinţării “Asociaţiei Sănătate pentru toţi – Dr. Scarlat” care are ca unic scop facilitarea accesului la servicii medicale de calitate pentru un număr cât mai mare de oameni aflaţi în dificultate. “Acest scop este cu atât mai realizabil, cu cât în foarte scurt timp vom deschide porţile Spitalului AS Medica Bucov, o unitate medicală unică în România. Prin intermediul Asociaţiei intenţionăm să oferim tuturor posibilitatea de a sprijini într-un mod transparent şi eficient cât mai mulţi dintre semenii noştri care au şanse reale de recuperare după boli grave sau de a depista din timp aceste boli, dar care se află în situaţia de a nu putea accesa servicii medicale din cauza lipsei banilor. 

De la această idee am demarat în luna februarie 2014 proiectul Asociaţiei şi vreau să vă spun că, imediat după înfiinţare, acest proiect mi-a oferit una dintre cele mai mari satisfacţii ale vieţii: toţi cei care au luat contact cu noi, au început să sprijine concret demersul nostru fie sub forma unor donaţii, fie solicitându-ne informaţii despre cum se pot implica mai mult. Nu pot să vă spun cât de recunoscător le sunt şi, mai ales, cât de important este sprijinul lor pentru această comunitate, pentru schimbarea unor mentalităţi nocive din jurul nostru”, spune dr. Alin Scarlat. 

Şi tu poţi deveni parte a acestui proiect şi poţi sprijini Centrul de Sănătate AS Medica Bucov. Poate că ţi se pare că 2% din impozitul pe venit reprezintă o valoare mică însă ea este vitală pentru ca acest proiect să devină cu adevărat eficient şi permisiv pentru un număr cât mai mare de pacienţi. 

Poţi face această donaţie către “Asociația Sănătate pentru toţi – Dr. Scarlat” descărcând şi completând şi depunând la ANAF formularul pe care îl găseşti publicat pe: www.asociatiadoctorscarlat.ro, pe www.facebook.com/Dr.AlinScarlat

De asemenea, pentru informaţii suplimentare, puteţi suna la 0244. 210.386.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework