Menu
Tablet menu

Pe cont propriu in plina pandemie. Cum procedezi? 

Cum riscul de a ne trezi in plina pandemie pare real in aceste zile, MyPloiesti.ro a cautat surse credibile de informatii privind aceasta situatie. Iata ce am gasit:
  • Spălatul frecvent pe mâini cu apă și săpun. Acoperă-ți gura când strănuți sau tușești. Dacă ai un șervețel, după utilizare aruncă-l la coș. Nu strănuta în mâini, mai bine tușește în încheietura brațului. Evită să mergi în locuri publice dacă ești bolnav.
  • Fa stocuri de apă, alimente și lucruri de trebuință în casă (link trusă de supraviețuire pentru o perioadă de 3-5 zile). Adapteaza trusa la o perioadă de până la 3 luni: conserve, bani, mănuși medicale, maști de protecție, geluri de curățare a mâinilor, materiale de dezinfecție, alimentatoare solare, lanterne cu acționare manuală, lămpi cu petrol sau cu alimentare solară si lampi pentru încălzirea hranei.
  • Fii pregătit să faci tratarea bolii ca pe vremea străbunicilorServiciile medicale vor fi cu siguranță insuficiente în cazul unei pandemii. Fa rost de o trusă de prim ajutor, invata cum să o folosești, invata acordarea primului ajutor. Fa stocuri consistente de medicamente de bază: calmante, medicamente pentru răceală și gripă, anti febră, deranj stomacal (e.g. diaree), plus vitamine.
  • Planifică o cameră de carantină Izolează-i pe cei bolnavi în această cameră și curăță zilnice suprafețele. O cameră de carantină poate să facă diferența între bolnavi și sănătoși! (link cameră de carantină).
  • Fă un plan de urgență! Cine ar avea grijă de copiii tăi dacă tu trebuie să mergi la muncă? Poti înceta să mergi la muncă pentru a te proteja pe tine și pe familia ta? Ai suficiente economii ca să treci printr-o astfel de criză dacă nu ești plătit? Dacă este nevoie să pleci din oraș ai unde să te refugiezi, cu ce să trăiești și cu ce să te deplasezi?
*** Diferența dintre epidemie și pandemie? Epidemia este izolată într-o regiune sau țară. Pandemia este boala ce afectează un număr mare de persoane din întreaga lume. Riscul de pandemie este ridicat din motive ce tin de globalizare: daca în mai puțin 24 de ore, persoane și bunuri pot ajunge dintr-o parte în alta a globului, si bolile pot face acelasi lucru. De aceea, e bine sa cunosti un mod de actiune care sa-ti protejeze familia pe o perioada între câteva săptămâni și 3 luni.
 
Sursa informatiilor: ROZILIENT, cel mai credibil furnizor de informatii tactice de uz civil. Le gasiti acolo pe larg, cu mult mai multe detalii. 

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Articole înrudite

înapoi la partea de sus
Style I Style II Style III