Menu
Tablet menu

De ce e vital să porți ochelari pe stradă, în timpul pandemiei

În aceste zile, e vital să rămâi sănătos. să nu-i infectezi pe alții și astfel să nu suprasolicităm, cu toții, sistemul medical. De aceea este important să rămâi acasă cât mai mult timp și să eviți zonele aglomerate. Dar dacă situația impune să te duci la serviciu, la rude sau la cumpărături, e bine să te protejezi cât poți de bine. Iar una din armele tale de autoapărare împotriva noului coronavirus sunt ochelarii, fie ei de soare sau de vedere.

Oamenii de știință au stabilit deja că noul coronavirus rezistă până la 30 de minute în aer. Asta înseamnă că se și deplasează foarte ușor și că orice curent de aer îl poate deplasa. Cu alte cuvinte, poți suferi o infectare comunitară (termen folosit când nu ai luat boală de la o persoană anume). 

Cum eviți asta? Simplu: îți protejezi fața. Nu mai discuți face-to-face cu alte persoane, ca nu cumva salivă lor să ajungă pe fața ta în timpul vorbirii. Nu mai stai în zone aglomerate. Porți tot timpul ochelari, care vor funcționa ca o barieră eficientă pentru ochii tăi, vulnerabili la infectare din cauza sistemului lacrimal. Astfel, particulele de lichid dintr-un strănut, care circulă cu peste 40 de metri pe secundă, sau din tușe (10 metri pe secundă), se vor opri pe ochelarii tăi.

Reține și să-i cureți cum ajungi acasă. Cu apă și săpun, nu cu alcool.  

Sănătate.

rubrica sustinuta de Lensa.ro - cel mai mare magazin online de ochelari.

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Articole înrudite

înapoi la partea de sus
Style I Style II Style III