Cum difera intre ele mastile FPP1, FPP2, FPP3?

Măștile de tip FPP sunt cunoscute și sub numele „respirator”. La noi sunt cunoscute după acest standard, în Statele Unite ale Americii le găsești ca N95 sau N99. Acestea sunt compuse din trei straturi (BFE1, BFE2, Type R) care să filtreze aerul pe care purtătorul îl inspiră.

FPP1 e masca de tip respirator care filtrează cel mai puțin. Pentru aerosoli eficiența e la 80% și scurgerile (adică ce scapă filtrării) la 22%. Sunt recomandate atunci când se lucrează în medii cu mult praf.

FPP2 are o eficiență de 94% și 8% scurgere. Sunt folosite în construcții, agricultură, dar și în mediul medical mai ales în sezoanele cu epidemii (de orice natură).

FPP3 are eficiență de 99% (de unde și numele N99 în SUA – n.r.) și scurgere de 2%. Protejează purtătorul față de unele dintre cele mai fine particule.

Cele din urmă – FPP2 și FPP3 – sunt și ele, în parte, de câte două tipuri. Sunt cu valve sau fără valve. Cele cu valve, cumva evident, au niște valve care permit o circulație mai eficientă a aerului. Pe scurt, e mai ușor să respiri cu cea cu valve decât cu cealaltă. Totodată, acestea reduc umezeala care se adună în interior, pe măsură ce purtătorul respiră. Cealaltă are integrate în ea filtrele care să purifice aerul inspirat. Totuși, cu sau fără, eficiența e aceeași. Confortul e diferit, explica playtech.ro

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework