Menu
Tablet menu
myPloiesti

myPloiesti

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Website URL:

Klaus Iohannis vine la Ploiesti. Vezi de ce.

 

Primăria Municipiului Ploieşti organizează dezbaterea “Oraşele României la 100 de ani de la Marea Unire – Un viitor smart pentru Ploieşti”, miercuri, 22 noiembrie 2017, la ora 17.30, în aula Universităţii Petrol - Gaze.

 

 

 

Cu acest prilej va avea loc lansarea conceptului de regenerare urbană pentru Ploieşti.

 

 

 

La eveniment va participa şi preşedintele României, E.S. Klaus Iohannis.

 

Vicele CJ Prahova, Ludmila Sfirloaga, la Adunarea Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Ludmila Sfîrloagă, a participat vineri,17 noiembrie 2017, în localitatea Leova – Raionul Leova (Republica Moldova) la Forumul președinților și Adunarea Generală a Asociaţiei ,,Euroregiunea Siret-Prut-Nistru”. Adunarea Generală a întrunit membrii euroregiunii - reprezentanţi ai unităţilor administrative ale Republicii Moldova şi a două Consilii Judeţene din România (Iași și Prahova). După cuvântul de deschidere al doamnei Ludmila Sfîrloagă – vicepreședintele Euroregiunii și al domnului Ion Gudumac – președintele Raionului Leova, a fost prezentat raportului interimar de activitate al Asociaţiei ,,Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” pentru anul 2017. A urmat adoptarea hotărârilor cu privire la stabilirea cuantumului cotizației Euroregiunii Siret – Prut – Nistru pentru anul 2018, și cea privind modificarea procedurii de constituire a bugetului de venituri și cheltuieli al Asociaţiei Euroregiunea Siret–Prut-Nistru începand cu anul 2018. Un alt punct important pe ordinea de zi a fost acordarea statutului de membru observator al Asociaţiei “Euroregiunea Siret – Prut – Nistru” Județului Bistrița-Năsăud din România și Raionului Cahul din Republica Moldova. De asemenea, s-a făcut referire la activităţile şi proiectele viitoare, analizîndu-se propunerile venite din partea celor prezenţi precum și aprobarea planulu de activități pentru anul 2018. Totodată, adunarea generală a decis să susțină o inițiativă a Consiliului Raional Leova privind inițierea proiectului „Construcția Podului Transfrontalier peste râul Prut - Leova (MD) – Bumbăta (RO)”, proiect ce ar contribui la formarea coridorului de transport „Odesa (Ukraina)-Ștefan Vodă-Căușeni-Basarabeasca- Cimișlia - Leova (Republica Moldova)-Bumbata (România) drum național DN24A Bîrlad – Murgeni – Fălciu – Berezeni – Stănilești – Huși”, ca arteră de importanță regională și națională, care să asigure conexiunea între Uniunea Europeană și Europa de Est. Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru reunește 28 de raioane din cele 32 ale Republicii Moldova, Municipiul Bălți, Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia și 2 județe din România (Iași și Prahova).  A fost constituită în anul 2005, ca persoană juridică română, cu sediul în municipiul Iași. Pe baza bunelor relații stabilite în Ucraina, în noiembrie 2012, Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a semnat un acord de cooperare cu Euroregiunea Nistru, care include in lista membrilor regiunea Vinnița (Ucraina) și 7 raioane de pe frontiera de nord și nord-est a Republicii Moldova.

 

Cum sa folosesti internetul in siguranta

Poliția Română vă recomandă să fiţi atenţi la „prieteniile” online pe care copiii dumneavoastră le întreţin. Încercaţi să cunoaşteţi programele şi aplicaţiile folosite de ei pe dispozitivele de accesare a internetului. RECOMANDĂRILE POLIŢIEI ROMÂNE PENTRU PĂRINŢI: Atunci când le oferiţi copiilor dumneavoastră posibilitatea de a naviga pe internet, pentru a diminua eventuale pericole, ţineţi cont de următoarele aspecte: Comunicaţi deschis cu copiii despre Internet, despre beneficiile şi pericolele existente în lumea virtuală. Copilul trebuie să ştie că poate discuta cu părinţii despre orice aspect întâlnit în lumea virtuală. Fiţi atenţi la „prieteniile” online pe care le întreţin. Încercaţi să cunoaşteţi programele şi aplicaţiile folosite de copii pe dispozitivele de accesare a internetului. RECOMANDĂRILE POLIŢIEI ROMÂNE PENTRU COPII: Nu oferi persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre tine sau familia ta (cum ar fi numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii, adresa, şcoala la care înveţi). Dacă anumite persoane insistă să afle aceste detalii, anunţă-ţi imediat părinţi, căci este foarte probabil că au intenţii necurate. Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar cei pe care îi cunoşti în realitate. Nu accepta niciodată să te întâlneşti direct cu o cineva pe care l-ai cunoscut pe Internet! Nu folosi telefonul personal pentru a suna pe cineva cunoscut pe Internet! Nu spune parola de la e-mail-ul tău altor persoane în afara părinţilor. Nu uita că nu tot ceea ce vezi sau citeşti pe Internet este adevărat! Informaţiile aflate pe o pagină web pot fi postate de oricine, multe din ele fiind neverificate sau eronate. De asemenea, fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator şi pot înfăţişa situaţii care nu s-au petrecut niciodată. În cazul în care primeşti pe e-mail mesaje de la persoane necunoscute, nu le deschide. Nu accesa link-uri sau ataşamente primite odată cu astfel de mesaje. Dacă cineva te face să te simţi inconfortabil pe Internet, poţi oricând să renunţi la comunicarea cu acea persoană. Nu eşti obligat să stai pe Internet mai mult decât consideri tu şi nici să suporţi ceea ce îţi provoacă neplăcere sau teamă; poţi oricând să îi scoţi de pe lista de contacte pe cei cu care nu vrei să mai comunici! Cere ajutorul, în orice situaţie, persoanelor în care ai încredere, poliţie, părinţi, profesori sau prieteni apropiaţi.

Concert de Deschidere PLOIESTI JAZZ FESTIVAL

Filarmonica "Paul Constantinescu" vă invită la cea de-a XII-a ediție a „Ploiesti Jazz Festival” ce debutează miercuri, 22 noiembrie, cu un concert de jazz extraordinar! Astfel, de la ora 19:00 este programat ”Fits cântă Piaf”, iar de la ora 21:00 „Jassy Jazz Orchestra”. Alături de dirijorul Cristian Oroșanu, pianistul Mariano Castro și Alexandra Fits – voce, orchestra noastră simfonică deschide „Ploiești Jazz Festival” cu un concert care aduce pe scena Filarmonicii cele mai îndrăgite melodii ale celebrei cântărețe Edith Piaf în interpretarea unei tinere despre care francezii au spus că vorbește o franceză impecabilă, “fără accent”. De la ora 21:00 o altfel de orchestră, de jazz, va evolua în cadrul Concertului de Deschidere - “Ploiești JAZZ Festival”. Este vorba despre „Jassy Jazz Orchestra” care nu vine singură ci împreună cu Henrick Solera, renumit muzician, interpret vocal și entertainer suedez. Înființată în anul 2016 sub conducerea marelui trompetist Emil Bîzgă, orchestra se constituie din cincisprezece muzicieni români din Iași. Concertul aduce la viață sunetul vechiului Big Band asociat cu repertoriile celebrilor cântăreți precum Franck Sinatra și Dean Martin. Vă așteptăm, așadar, la Concertul de Deschidere - “Ploiești JAZZ Festival”, eveniment care înscrie Filarmonica „Paul Constantinescu” pe harta internațională a jazz-ului, continuând o tradiție de aproape șaizeci de ani când, pentru România, jazz-ul se năștea la Ploiești. Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro și pe jazzploiesti.ro cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenția Teatrală, la prețul de 50 de lei.

Intalneste-i pe Dana Savuica si Bogdan Stoica la Gaudeamus 2017

Miercuri, 22 noiembrie, Editura Univers te așteaptă la deschiderea Târgului de Carte Gaudeamus cu doi autori: Dana Savuica, co-autoare la „Cum e sa fii fată“, si Bogdan Stoica, care lanseaza volumul doi din „Tipul din filme nu exista“.

Născută într-o familie de diplomați, și-a petrecut copilăria alături de părinții aflați în misiune în Asia de Sud-Est, dar a făcut gimnaziul și liceul în România. A urmat o cariera de manechin si fotomodel, pe care si-a incheiat-o intr-un mod triumfal, fiind prima romanca de pe coperta Playboy. Acum este realizatoare de emisiuni tv, femeie de afaceri si, mai nou, scriitoare. A publicat "Cum să-l păstrez doar pentru mine?" la Editura Meteor Press, iar acum revine in calitate de co-autor la "Cum e sa fii fata", carte pe care o lanseaza la Gaudeamus2017.

Bogdan Stoica a parasit presa in 2012, dupa aproape 20 de ani de profesat. In prezent activeaza ca fotograf si consultant de imagine. A scris trei carti, toate ion colaborare cu Editura Univers: "Cum sa faci fotografii bune cu telefonul" si doua volume din seria "Tipul din Filme nu exista", despre care puteti afla mai multe de pe www.bogdanstoica.ro.

Detalii despre evenimentul cu cei doi gasiti pe facebook: www.facebook.com/events/513756892326146/

Prahova Classic Nights, cu Margarita Mamsirova, de la Teatrului Bolshoi

Peste 50 de artiști de renume internațional, mai mult de 5.000 de spectatori și o scenă unică în România. Acestea reprezintă o parte din frumusețea serilor de muzică clasică Prahova Classic Nights, ajunse la cel de-al treilea sezon. Finalul lunii îi aduce în prim-plan pe scena Castelului Cantacuzino, pe 25 și 26 noiembrie, de la ora 20.00, pe mezzosoprana Margarita Mamsirova, solistă a Teatrului Bolshoi din Moscova, tenorul Vsevolod Grivnov, contratenorul Vladimir Magomadov, de la Teatrul Bolshoi, și pianista Marica Norikova. Vă așteptăm să vă bucurați de două seri muzicale de excepție într-unul dintre cele mai impresionante castele din România.

ATENTIE, SOFERI! Politia rutiera scoate radarul TRU CAM si noaptea

Polițiștii rutieri acționează și noaptea cu radarul Tru Cam. Un șofer a fost depistat în Ploiești – Bulevardul București, la ora 0028, circulând cu 206 km/h. I-a fost reținut permisul de conducere și a fost sancționat contravențional. Polițiștii rutieri folosesc echipamentelor video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor inclusiv pe timpul nopții. Astfel, polițiștii au acționat atât în Ploiești și pe drumurile naționale cât și pe drumurile județene. Constatările polițiștilor pentru perioada 18.09.2017-13.11.2017, numai în intervalul orar 22-6, sunt următoarele: 689 sancțiuni (dintre care: 602 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 87 alte abateri). De asemenea, în perioada de referință, s-au reținut 31 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare. Numai în Municipiului Ploiești au fost reținute 20 permise de conducere. Exemplificăm câteva abateri care au fost înregistrate de operatorii radar: ora 0028, 206 km/h, - Ploiești – Bulevardul București ; ora 0105, 147 km/h, DN1B - Bucov; ora 013, 131 km/h, DN1 – Puchenii Mari ora 0235, 127 km/h, DN1 - Potigrafu.

A 25a editie a Sarbatorii Lecturii - LIRE EN FETE 2017

Alliance Française din Ploiesti va anunta desfasurarea celei de a 25a editii a actiunii culturale, educative, Lire en fête, care va avea loc sambata 18 Noiembrie 2017, la Colegiul National N. Stanescu, intre orele 9h 00-12h00. Lire en Fête este un concurs de limba franceza organizat in fiecare toamna, de 25 ani, cu sprjinul Inspectoratului Scolar Judetean Prahova, cu scopul de a dezvolta la elevi dragostea fata de carte si lecura, si a motiva invatarea limbii franceze in liceele si scolile din judetul Prahova. Pentru finala acestei editii avem 700 elevi inscrisi la diverse concursuri - recitare, lectura, traducere, compunere - organizate pe categorii de varsta si nivel de cunoastere a limbii franceze. Pentru fiecare concurs exista un juriu format din profesorii de limba franceza, membrii Aliantei Franceze. Va invitam sa participati la evenimentul nostru, pentru a celebra impreuna un sfert de secol de existanta in orasul Ploiesti a acestei manifestari.

Petrece un weekend de poveste la a 5-a aniversare Ploiesti Shopping City

 

Ploiesti Shopping City aniverseaza cinci ani si ii asteapta pe toti cei care ii vor trece pragul cu o petrecere de trei zile, de la care nu vor putea lipsi cadourile, premiile si momentele surpriza. In perioada 17-19 noiembrie, clientii Ploiesti Shopping City sunt asteptati sa se bucure de o atmosfera de sarbatoare.

5 ani se sarbatoresc cu bilete de avion, fotografii 360, VIP lounge si cadouri

Pentru ca ocaziile importante merita sarbatorite asa cum se cuvine, toti clientii au ocazia sa pastreze aniversarea de cinci ani drept amintire intr-un mod cu totul inedit: pot sa isi faca o fotografie sau un video 360. Cabina este amplasata la intrarea din zona Carrefour si este disponibila pe parcursul celor trei zile in intervalul orar 11:00-19:00. O astfel de experienta trebuie impartasita cu prietenii, asa ca, cei care dau share fotografiei facute la cabina foto 360, cu hashtag-ul #5AniPloiestiShoppingCity, pot sa castige, prin tragere la sorti, bilete de avion. Sesiunile de shopping sunt si ele rasplatite in acest weekend special. Toti cei care fac cumparaturi, pot sa se rasfete apoi in zona VIP. In spatiul special amenajat, acestia se pot bucura de candy bar, cocktail si wine bar si multa muzica buna. In plus, cumparaturile in valoare de minimum 100 de lei le ofera vizitatorilor sansa sa se inscrie in tombola care le aduce numeroase premii. 3 castigatoare au sansa sa beneficieze de o schimbare de look oferita de Apolo Beauty Salon, in timp ce Gizell daruieste 5 rochii, Man’s Style Fashion ofera drept premiu o gama variata de produse pentru domni, iar Meli Melo premiaza participantele cu accesorii sic. Iar lista cu premii surpriza continua.

Mai multe detalii despre evenimente sunt disponibile pe www.ploiestishoppingcity.ro sau pe Facebook, www.facebook.com/PloiestiShoppingCity.

 

Despre Ploiesti Shopping City

 

Ploiesti Shopping City, primul si cel mai mare centru comercial din judetul Prahova, are o suprafata inchiriabila de 55.000 m2 si pune la dispozitia clientilor sai aproximativ 2.000 locuri de parcare. Mall-ul gazduieste unul dintre cele mai mari cinematografe din afara Capitalei, cu 12 sali de proiectie, dintre care 7 sunt dotate cu tehnologia 3D, dar si peste 100 de magazine, mix-ul de chiriasi incluzand branduri internationale precum Zara, H&M, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius, Adidas, Orsay, Otter, LC Waikiki, Claire’s, Intersport, Noriel, B&B, Yves Rocher si multe altele. Ploiesti Shopping City este un proiect dezvoltat de Carrefour Property Romania impreuna cu NEPI Rockcastle.

 

 

 

 

 

 

 

Abonează-te la acest feed RSS

BEST OF

Style I Style II Style III