Nu doar la Ploiesti. Si in LUGOJ se circula gratuit cu autobuzul!

Nu doar la Ploiesti. Si in LUGOJ se circula gratuit cu autobuzul!

Municipiul Lugoj a fost primul oras din Romania care acorda gratuitate totala celor care circula cu mijloacele de transport in comun. Masura a venit pentru a incuraja mersul cu autobuzul, dar si pentru a diminua volumul de masini care circula in oras. Consilierii locali din Lugoj si-au dat acordul, in unanimitate, ca cetatenii sa poata circula cu mijloacele de transport fara sa plateasca, din 1 iulie 2013. De asemenea, Primaria a mai cumparat zece statii care au fost deja amenajate in oras, pentru a inmulti apoi si numarul liniilor pe care circula autobuzele. La momentul acela, in Lugoj, pretul unui bilet de autobuz cu o calatorie costa 60 de bani.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj: “In ultimii 23 de ani, transportul in comun a scazut considerabil peste tot in tara. Aveam nevoie de un soc si acum era momentul. Incercam sa incurajam oamenii sa circule cu autobuzul, astfel se va diminua si numarul de masini care circula in oras. In total vor fi cinci linii care vor strabate orasul pe diagonala, astfel incat sa fie o legatura pentru orice zona, centrala, periferica”.

In proiectul de hotarare aprobat perioada de gratuitate urma sa fie valabila timp de 18 luni, pana pe 31 decembrie 2014. Daca initiativa va avea succes in randul lugojenilor, perioada de gratuitate va fi extinsa in continuare.

Si reprezentanti ai primariei din Baia Mare au solicitat o copie dupa proiectul de hotarare pentru a o analiza si, de ce nu, pentru a o implementa in viitor. Iar la Ploiesti, actiunea a fost deja anuntata. [DETALII AICI]

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework