Daca ai fi vrut sa pleci cu masina in Slovenia, mai gandeste-te. E haos pe soselele lor.

Daca ai fi vrut sa pleci cu masina in Slovenia, mai gandeste-te. E haos pe soselele lor.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează pe teritoriul Sloveniei asupra faptului că autorităţile slovene competente au emis un avertisment meteorologic care prevede ninsori abundente în intervalul 24-27 ianuarie 2013.

Totodată, din cauza zăpezii traficul este interzis pentru remorci și semiremorci pe porțiunea de drum  Ajdovščina - Col - Black Top - Godovič - Idrija.

De asemenea, începând din data de 25 ianuarie 2014, există posibilitatea să apară restricționări pentru traficul rutier pentru autovehiculele grele/camioane pe toate autostrăzile din Slovenia din cauza căderilor masive de zăpadă

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc sau tranzitează acest stat să-și echipeze autovehiculele pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere, în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente. De asemenea, se recomandă conducerea prudentă și respectarea semnelor și avertizărilor de trafic. Căderile de zăpadă pot cauza perturbări și întârzieri ale traficului rutier pe drumurile publice din Slovenia.

Cetățenii români care doresc să tranziteze Slovenia sunt sfătuiți să se informeze din timp asupra situației traficului rutier și a restricțiilor existente precum și asupra alertelor meteorologice emise în țările învecinate. Informaţii privind situaţia traficului rutier în Slovenia pot fi obţinute 24h/24 de la Centrul de informare asupra traficului rutier http://www.promet.si precum şi la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) şi 00 386 151 88 518 (internaţional).

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă atât consultarea Ghidului de călătorie pentru iarnă, pus la dispoziţia cetăţenilor în luna decembrie, 2013, cât şi a pliantului şi a spotului aferente acestuia(http://www.mae.ro/node/23896).

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework