Imprimă această pagină

Rosal si SGU au scos duminica pe strazi nu doar masinile, ci si toti oamenii

Rosal si SGU au scos duminica pe strazi nu doar masinile, ci si toti oamenii

Comandamentul de deszăpezire al municipiului Ploiesti, coordonat de domnul primar Iulian Badescu s-a intrunit astazi la ora 11.30 la sediul primariei.

Au fost prezenţi la comandament viceprimarul Iulian Teodorescu, seful comandamentului de deszăpezire, comandantul Politiei Municipiului Ploiesti – comisar sef Cristian Manea, directorii instituţiilor subordinate Consiliului Local – RASP,  SGU, SC TCE SA,  Politia Locala. La aceasta ora se intervine conform procedurii legale si a programului aprobat pe Urgenta I – arterele principale, poduri, pante, intersectii, spitale, scoli, dar si pe legaturile cu strazile secundare din Urgenta II. Utilajele mici  cu lama si frezele intervin pentru degajarea trotuarelor. 170 de lucratori ai SGU si Rosal degajeaza cu lopata trecerile de pieton si statiile pentru transportul in comun, dar si aleile din cimitire. De asemenea, lucratorii Sc Hale si Piete degajeaza zapada de pe trotuarele din jurul pietelor agroalimentare. Conducerea municipiului Ploiesti a solicitat companiilor Coca Cola, BAT, Bergenbier, Aquila sa-si planifice activitatea logistica astfel incat sa nu puna in pericol traficul din zonele adiacente fabricilor – tirurile care vin in zona vor fi directionate sa parcheze in afara municipiului Ploiesti sau in incinta unitatilor respective conform reglementarilor in vigoare. Municipalitatea face apel la ploiestenii sa fie atenti unde îşi parcheaza masinile, pentru a nu impiedica accesul utilajelor de deszapezire. In cadrul comandamentului reprezentantii SGU au fost abilitaţi să ridice maşinile care obstrucţionează operatiunile de deszăpezăre.

Totodată, facem apel la persoanele fizice si la  agenţii economici ce îşi desfăşoară activitatea în zone aglomerate, cu un trafic pietonal intens, sa  cureţe zăpada din faţa sediilor, a magazinelor şi a locuinţelor.  Pentru a veni în sprijinul asociaţiilor de proprietari operatorul de salubritate a pus la dispoziţia acestora saci cu material antiderapant. Până în momentul de faţă  societatea Rosal a distribuit 1000 de saci cu material antiderapant.  Obligaţia de a indeparta zăpada este prevăzută  în HCL nr. 228/2006 pentru aprobarea regulamentului privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea Municipiului Ploiesti. Astfel,   sanctiunile aplicate de Politia Locala Ploiesti  sunt cuprinse intre 500 si 1500 de lei pentru persoanele fizice si intre 1000 si 2500 de lei pentru persoanele juridice.