Conduci si trimiti SMS-uri? Stii cati metri mergi fara sa vezi soseaua?

Aplicația SafeDrive pe Android îi încurajează pe șoferii din Romania să câștige puncte în timp ce nu-și folosesc telefonul la volan. Cu punctele câștigate beneficiază de reduceri la produsele puse la dispoziție de partenerii SafeDrive. Descarcă aplicația gratuit de pe Google Play.

Cum functioneaza aplicatia SafeDrive?

XL Team și Know Now Solutions lansează SafeDrive pentru Android, o aplicație care îi recompensează pe șoferi atunci când nu folosesc telefonul la volan. Cu punctele câștigate, șoferii beneficiază de reduceri la produsele oferite de partenerii aplicației. În acest moment SafeDrive are ca parteneri MOL Romania si evoMAG.  La nivel global, distragerea atenției la volan a fost identificată ca fiind principala cauză a accidentelor rutiere pentru că afectează concentrarea șoferului. Studiile realizate de Comisia Europeană și Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere arată că utilizarea telefoanelor mobile în timpul condusului crește riscul de accidente rutiere cu 50%, iar una dintre principalele cauze ale accidentelor produse în coloană (12,8%) precum și ale celor în care este implicat un vehicul mare, este neatenția la volan. 

Folosirea telefonului mobil și, în special, scrierea mesajelor, implică trei tipuri de distragere a atenției: la nivel fizic – prin folosirea mâinilor pentru tastare, la nivel vizual – prin lecturarea ecranului, scăzând astfel puterea de concentrare, și la nivel cognitiv. Studii recente arată că, în timpul trimiterii unui SMS, șoferul se deconcentrează pentru aproximativ 5 secunde - la o viteză de 80 km/h asta înseamnă că a parcurs o distanţă de aproximativ 100 de metri fără a avea contact vizual cu şoseaua. De altfel, studiile mai arată că un șofer care folosește telefonul mobil la volan se supune unui risc de 8 ori mai mare de a fi implicat într-un accident decât o persoană care este atentă constant la drum.

Cum funcționează SafeDrive?

SafeDrive acordă puncte șoferului care nu-și foloseste telefonul în trafic la o viteză de peste 10 km/h. Cu un algoritm unic, se iau în calcul viteza, timpul și distanța pentru a acorda un anumit număr de puncte. Dacă utilizatorul iese din aplicație, din diverse motive, punctele câștigate în cursa respectivă sunt pierdute - astfel, utilizatorii sunt încurajați să conducă responsabil. Totuși, șoferul are posibilitatea să declare că a terminat cursa atunci când mașina staționează, iar punctele alocate cursei respective sunt salvate. În final, cu cât șoferii parcurg mai mulți kilometri responsabili, cu atât acumulează mai multe puncte. Beneficiul utilizatorilor constă în posibilitatea de a cumpăra produse și servicii cu reducere din partea companiilor partenere SafeDrive, pe lângă creșterea siguranței personale si a altor participanți la trafic.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework