Adevăruri și mituri legate de utilizarea încălzirii cu energie electrică

Vă puteți imagina viața de zi cu zi fără electricitate? În prezent, aproape totul în jurul nostru, de la telefonul mobil, mașina de spălat, până la transportul în comun este pus în funcțiune de energia electrică.

În prezent, folosirea electricității ca sursă de energie pentru soluțiile dumneavoastră de acasă nu este numai foarte eficientă, ci trebuie să fie și cât mai ecologică posibil, având în vedere soluțiile regenerabile. Bineînțeles, acest lucru este valabil și în cazul folosirii electricității ca sursă de energie pentru sistemul de încălzire prin pardoseală DEVI.  

Există multe mituri legate de încălzirea prin pardoseală, unele dintre ele privind utilizarea zilnică. Să infirmăm câteva mituri generale legate de încălzirea cu energie electrică.   

 

Mitul 1: Încălzirea prin pardoseală este dificil de reglat 

De fapt, sistemul de încălzire prin pardoseală este foarte ușor de controlat. Acesta poate fi gestionat în mai multe moduri: fie folosind un termostat separat în fiecare cameră, fie printr-un singur dispozitiv alcătuit dintr-un panou principal amplasat central, folosit pentru controlarea senzorilor și a termostatelor din locuință. Un termostat ca  DEVIreg Touch™ nu este numai estetic, ci și dezvoltat pentru a fi simplu și ușor de folosit. Prin intermediul comenzilor termostatului DEVIreg Touch™ se economisește energie la maxim prin, de exemplu, reacționarea imediată în cazul detectării unei ferestre deschise. Cel mai bun lucru îl reprezintă faptul că toate îmbunătățirile efectuate pot fi instalate imediat fără a fi nevoie de  înlocuirea sistemului de încălzire. Pentru obținerea celei mai noi versiuni și pentru economisirea energiei, îmbunătățirea termostatului sau înlocuirea vechiului termostat cu termostatele inteligente actuale, cum ar fi DEVIreg Touch™,  va fi suficientă.   

 

Mitul 2: Încălzirea prin pardoseală este potrivită doar în timpul iernii 

Încălzirea prin pardoseală poate fi folosită în orice perioadă a anului, lucru important în zilele reci, chiar și în timpul verii. De asemenea, acest sistem oferă confort în zilele cu temperaturi ridicate, când temperatura din cameră este ridicată, iar gresia este foarte rece.   

 

Mitul 3: Căldura se ridică doar la un metru 

Distribuirea temperaturii  în toată camera este aproape perfectă. Temperatura din apropierea pardoselii este puțin mai ridicată decât cea din apropierea plafonului, influențând pozitiv calitatea aerului din interior. Astfel, picioarele sunt încălzite în mod plăcut în timp ce temperatura de la nivelul capului rămâne scăzută.   

 

Mitul 4: Crește cantitatea de praf 

Mișcarea lentă a aerului nu favorizează formarea prafului. Prin instalarea corectă și reglarea optimă a temperaturii nu va exista nicio circulație a aerului, a bacteriilor sau a alergenilor, iar nivelul de umiditate va fi păstrat la un nivel optim. Sistemul este potrivit și pentru persoanele cu alergii, deoarece nu favorizează formarea prafului.   

 

Mitul 5: Încălzirea prin pardoseală vă poate afecta sănătatea

 Încălzirea prin pardoseală nu are efecte negative asupra bunăstării dumneavoastră. Radiația electromagnetică este foarte scăzută, aproape de zero și nu are niciun impact asupra sănătății dumneavoastră. Mai mult, încălzirea prin pardoseală este benefică pentru sănătatea dumneavoastră. Cablurile sau covoarele încălzitoare sunt așezate direct sub pardoseală și asigură o temperatură potrivită în toată camera. Pe lângă faptul că este plăcut să pășiți desculți pe o pardoseală încălzită, în special pe o suprafață dură, este și benefic pentru sănătatea dumneavoastră, în special în cazul copiilor.

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework