LISTA facultatilor care te trimit DIRECT IN SOMAJ

LISTA facultatilor care te trimit DIRECT IN SOMAJ LISTA facultatilor care te trimit DIRECT IN SOMAJ

La ce facultate vrei sa dai? Ai ales-o tu sau ti-au ales-o parintii? Ai ales-o pentru ca esti bun la ceva anume, pentru ca vrei sa faci o anumita cariera sau pentru ca acolo dau si prietenii tai? Ti-a mai pus cineva aceste intrebari? Stiai ca exista facultati care nu se cauta, de catre angajatori?

De ce te trimit unele facultăţi DIRECT ÎN ŞOMAJ?

Da, exista cateva facultăţi, in Romania, care te trimit DIRECT ÎN ŞOMAJ. Se intampla chiar acum, in fiecare an, de cativa ani incoace. Motivul? Structura învăţământului superior de la noi nu este aliniată aproape deloc la ultimele trenduri din piaţa reală. De cele mai multe ori, companiile sunt puse în situaţia de a alege între angajarea de personal cu experienţă sau angajarea unui tânăr absolvent, caz în care firma îşi asumă rolul de "educator" mai multe luni după recrutare, pentru a aduce la zi tânărul absolvent cu ultimele trenduri din piaţă.

LISTA facultatilor care te trimit DIRECT IN SOMAJ

S-a facut chiar un sondaj pe tema asta, din care a reiesit care sunt facultatile care te trimit direct in somaj. Astfel, in fiecare an, absolvenţii de specializările umaniste, gen Litere, Filosofie, Sociologie, Ştiinţe politice, sunt cei mai urmariti de ghinion atunci cand isi cauta un serviciu. Ii urmeaza, la mica distanta, absolventii de Jurnalism, Administraţie publică şi Ştiinţe economice, potrivit unui sondaj realizat de realitatea.net în rândul specialiştilor de resurse umane. Exista si facultati ai caror absolventi dezamagesc la angajare. Daca ai terminat Marketing, Managementul Afacerilor, Relaţiile Publice, sa nu te miri ca vei descoperi, la noul loc de munca, ca ce ai invatat nu se potriveste cu realitatea.

LISTA facultatilor care aduc joburi bine platite

Si totusi, catre ce domenii te poti indrepta, cand alegi o facultate? In acest moment, cele mai căutate specializări pe piaţa forţei de muncă sunt cele tehnice: ingineria, automatizările, cibernetica, IT-ul. Sunt de asemenea căutate şi bine plătite, in zona privata, medicina, domeniul farmaceutic, limbile străine putin vorbite. Gandeste-te bine, mai ales ca vorbim de 4-5 ani pierduti si de o cheltuiala care ti-ar ajunge, daca ai renunta la o facultate inutila, sa pornesti o mica afacere, intr-un domeniu in care ai aptitudini reale. 

Cum afli la ce esti bun?

Daca esti clasa a 11-a sau a 12-a, discuta cu dirigintele tau, si vezi daca ai sanse la vreuna din facultatile de viitor. Discuta si cu parintii, care te cunosc mai bine decat crezi. Verifica, pe internet, ce se invata la facultatea pe care o vizezi, si imagineaza-ti daca vei face fata acelor materii.

Nu uita sa distribui acest text tuturor prietenilor tai care au aceeasi problema ca tine. 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework