Vrei sa pleci in SUA? Uite cum sa iei viza pe loc

Vrei sa pleci in SUA? Uite cum sa iei viza pe loc Vrei sa pleci in SUA? Uite cum sa iei viza pe loc

Conform Ambasadei SUA, romanii care solicită vize pentru a călători în America, pot primi viza pe loc. Iata cum:

Pasul 1. Completarea formularului pe internet

Primul pas intra pe http://romania.usembassy.gov/ la secțiunea vize, unde trebuie să urmezi pașii indicați. Completeaza Formularul DS-160 în care solicitantul vizei trebuie să răspundă la mai multe întrebări, cu caracter personal, cum ar fi ocupația sau situația socială. Intrebările sunt în limba engleză. La respectivul formular trebuie atașată și o fotografie realizată în ultimele șase luni. Trimite cererea pe adresa ambasadei. In câteva zile lucrătoare, ambasada te programează la interviu. Ia cu tine formularul printat, pașaportul precum și dovada plății taxei de viză, de 160 de dolari, achitata la BRD.

Pasul 2. Interviul la ambasadă

După completarea formularului și respectarea întrebărilor și a tuturor solicitărilor, ambasada te programează la interviu. Respecta ora de programare! La ambasadă, verificarea corporală este una minuțioasă, mai riguroasă decât la aeroport, de exemplu, si nu ai voie să intri cu niciun fel de aparate electronice sau telefoane. După verificare, se extrage un bon de ordine, apoi esti chemat la ghișeul de amprentare şi de depunere a actelor. În scurt timp, dacă actele sunt în regulă, urmează interviul scurt cu unul dintre reprezentanții consulatului, care are loc tot la un ghișeu. Interviul durează 3-4 minute, iar întrebările sunt extrem de simple. În general, pe americani îi interesează că ai motive suficiente pentru a te întoarce în țară!

Pasul 3. Acordarea, sau respingerea vizei

Imediat după realizarea scurtului interviu, dacă reprezentantul consulatului îți oprește pașaportul, înseamnă că ți-a fost aprobată viza, iar pașaportul cu permisia de intrare în America ți se trimite acasă, prin TNT, contra unei sume de 24 de lei, în 2-3 zile lucrătoare. 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework