Cum scapi de TAXE DE REZILIERE cand inchei inainte de termen contractele de telefonie mobila sau internet

Nu te mira, orice ti-ar fi spus angajatul companiei de serviciile careia vrei sa scapi. Legea privind exact acest aspect a fost votata in 2010. Folositi-o cu incredere: este Legea 161 pe 2010, care modifica art. 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului si Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori.

Ce spune legea 161?

Legea 161/2010 reprezinta o mana de ajutor pentru milioanele de romani care au ajuns victime ale sistemului abuziv si incorect de pretindere a taxelor de reziliere a contractelor incheiate in domeniul internet-telefonie. In lege scrie in clar: "Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat sau conditionat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale".

Astfel, daca firma de telefonie mobila / internet refuza sa dea curs legii trebuie sa faceti urmatorii pasi:

1. Plangere la OPC

2. Plangere civila, in instanta.

Nu va poate obliga nimeni sa deveniti prizonier contractual in baza unor clauze abuzive. Puteti si trebuie sa-i dati in judecata pe operatorii de telefonie/internet pentru ca instanta sa constate faptul ca aceste clauze sunt abuzive. Puteti chiar sa obtineti daune in instanta de judecata. 

Citeste si alte articole din sectiunea Avocati Ploiesti - myploiesti.ro/avocati 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework