Imprimă această pagină

Cartrans implineste vise de Craciun.Tu ai condus vreodata un TIR? Si vrei?

Cartrans implineste vise de Craciun.Tu ai condus vreodata un TIR? Si vrei?

"Am fost invitat, ca story-teller, la un eveniment caritabil, acum două săptămâni. După eveniment, un tânăr din sală m-a abordat cu o rugăminte. Prietena lui este un mare fan al camioanelor de mare tonaj și ar fi vrut să vadă unul mai de-aproape. Cum era să refuz așa ceva? Așa că i-am spus: adu-ți prietena miercuri, la Brazi, unde e baza Cartrans și rezolvăm", povestește Decebal Popescu, managerul Cartrans, una din cele mai mari firme de transporturi din România.

Iulian a pregătit o întreagă regie pentru fată. I-a spus doar să-și ia liber miercuri. Pe drum spre sediul Cartrans, fata a căutat pe Google poligoane de carting și alte atracții auto, fără să-i treacă vreo secundă prin cap că va ajunge nu doar să vadă de aproape un TIR, ci și să-l conducă.

Miercuri, ora 10.00, sediul Cartrans din Brazi. Cel mai nou camion din flota Cartrans, un Mercedes Actros Euro 6, așteaptă, spălat, dichisit și cu motorul încălzit, să vină șoferița de ocazie.

 

Apare prietena lui Iulian. Se numește Carla Irimia, e din Ploiești și se ocupă cu hârțogăraia specifică serviciilor de protecția muncii, stingerea incendiilor și evaluări de risc profesional. Ajunsă la Cartrans, își revenise puțin, dar acum află că va urca în cabina TIR-ului, pe locul șoferului. Emoțiile ei sunt vizibile, chiar dacă de ea se ocupă chiar managerul Decebal Popescu.

 

 

Emoțiile trec, lăsând loc bucuriei.

 

"Am plecat, pa-pa!"

 

Începe instructajul. Mașina e o bijuterie tehnologică, se conduce mai ușor decât o mașină mică. Carla are un Citroen, conduce de la 18 ani, a condus și alte mașini, dar perspectiva rutieră din cabina de TIR e deocamdată copleșitoare.

 

Încet, ghidată de un angajat Cartrans cu experiență, aflat lângă ea în cabină, Carla începe să facă cercuri prin curtea companiei. Unul, două, trei... Manevrele îi ies când foarte bine, când stângace. Nu degeaba toate mașinile și utilajele au fost parcate cât mai pe margini....

 

"Las-o încet, nu accelera când are destulă viteză. Acum un pic dreapta. Îndreaptă volanul. Nu brusc, încet..."

 

Carla se uită permanent în oglinzile laterale, iar ce vede nu e ceva obișnuit. Sunt 17 metri de mașină în spatele ei, care trebuie conduși cu grijă...

 

Curtea imensă a Cartrans, mare cât un teren de fotbal, este parcursă destul de rapid rapid de monstrul portocaliu dotat cu un motor de 440 de cai-putere. Cele 12 viteze ale mașinii ar putea dezvolta o viteză pe măsură, dar la astfel de mașini, viteza este limitată la 85 de kilometri pe oră.

 

Prietenul Carlei, sora ei și iubitul acesteia, managerul Cartrans și încă un angajat al companiei o susțin pe șoferița de ocazie cu zâmbete și aplauze. Mașina de 15 tone încetinește lin. Un ultim sfat: "Te uiți în oglinzi  și iei de volan până când mașina e perfect dreaptă, apoi oprești". Carla a găsit frâna, dar mai caută câteva secunde schimbătorul de viteze. Emoțiile... Au fost minute bune de condus un TIR pentru Carla, iar cât de frumoasă a fost experiența se vede pe fața ei.

 

Carla Irimia cu Decebal Popescu, managerul unei firme pline de șoferițe. "Dacă faci școala de șoferi și-ți iei toate licențele necesare, te aștept cu un job", spune Decebal. Deocamdată, îi oferă un mic dar.

 

Încă o fotografie, de grup. Pe fundal, mașina de 150.000 de euro pe care a condus-o Carla prin curtea Cartrans.

 

Vezi mai multe imagini și câteva fișiere video pe pagina de facebook a Cartrans Romania.

 

Citește și:

Secretele lui Decebal Popescu, managerul Cartrans

Primul ploieștean invitat să adere la Romanian Business Leaders

Cartrans are patru șoferițe care conduc mașini de 40 de tone prin Europa