Imprimă această pagină

După 15 ani de banking, a devenit unul din puținii fleuristi români recunoscuți internațional

chic fleuriste - laura draghici chic fleuriste - laura draghici

După 15 ani în care a deținut funcții de conducere în două bănci de prestigiu din România, o ploieșteancă a spus cifrelor "Destul!" și și-a transformat hobby-ul - pasiunea pentru flori - într-o afacere. Acum o găsiți în centrul orașului, într-un spațiu superb decorat. Prin ce e diferită afacerea ei de industria obisnuita a florilor? Citește mai jos.

Este vorba despre Laura Draghici, fost manager în cadrul Europe Bank (fostul Finans Bank) și Alpha Bank, care a deschis, recent, la Ploiești, o afacere cum nici în București nu sunt multe. Asta pentru că Laura Drăghici este fleuriste, o meserie grea și exclusivistă, pe care a învățat-o din 2012 încoace. "Am făcut mai multe cursuri, dar cel mai important dintre ele, cel care mă face fleuriste profesionistă, este cel făcut cu Gregor Lersch, o somitate în domeniul floral. Sunt doar 30 de români care au un asemenea atestat și, din ce știu eu, nu mai e nici unul în afară de mine nici în Ploiești, nici în Prahova", spune Laura.

Chic Fleuriste este amplasat în centrul orașului, în zona cunoscută sub numele generic "Casa Modei", în spatele Palatului Administrativ. Telefon: 0721 100 240. 

Deși arată ca o florărie, Chic Fleuriste nu este așa ceva, iar Laura Drăghici explică diferențele. "Aici nu e un magazin unde se vând flori la bucată. Nu concurăm cu florăresele. Chic Fleuriste este un studio de artă floristică. Vino la noi dacă vrei un buchet special, sau un aranjament deosebit pentru un eveniment, sau daca vrei sa fii inconjurata de flori intr-o maniera moderna si eleganta. Gândiți-vă la acest loc ca la un showroom unde arătăm clienților ce putem face pentru ei: de la decorări de săli pentru evenimente private sau corporate, până la servicii de livrare și întreținere de aranjamente florale pentru companii mari. Avem, deja, câteva abonamente de acest fel. Sunt firme unde ducem, săptămânal, flori și aranjamente florale pentru zonele de recepție clienți sau de relații cu publicul".

În studioul Chic Fleuriste Ploiești poți vedea un aranjament floral făcut de Laura împreună cu guru-ul florilor, Gregor Lesch, și care costă 100 de euro. În acest aranjament, florile își mențin prospețimea cu apă din recipiente mici, transparente, și pot fi schimbate periodic. 

Pentru viitor, Laura Draghici are planuri mari: "Anul acesta termin un master în management antreprenorial, la o școală de business internațională, iar anul viitor voi urma încă un curs, în Olanda. Voi continua să predau la workshopurile de creație floristică, unde am de la eveniment la eveniment tot mai mulți participanți. Și pentru că din acest hobby l-am transformat într-o afacere, de-acum o să rămân ca ocupație de timp liber cu prăjiturile. Îmi place să fac prăjituri, mă relaxează...."

Mai multe imagini și informații - pe facebook.com/chicfleuriste