Un ploiestean domina piata romaneasca a masinutelor cu telecomanda

Un ploiestean domina piata romaneasca a masinutelor cu telecomanda

Cine caută, pe Google, radiomodele, va da de site-ul unui ploieștean. Radu Voicu, un IT-ist pasionat de mic de mașini și avioane ghidate prin radio, are în acest moment cel mai mare magazin online din România dedicat acestor jucării pentru adulți. Pe radiomodele.ro găsești mașini, avioane, elicoptere, dar și tancuri și vehicule utilitare cu telecomandă, precum și piese de schimb și accesorii.

"Din capul locului, eu îmi întreb clienții pentru cine le cumpără. Dacă răspunsul este "pentru copii", le explic că nu vorbim de niște jucării obișnuite, ci de obiecte mai potrivite unui adolescent și unui adult. Jucării sunt acelea din Carrefour și Cora, ce vând eu sunt vehicule cu motoare, diferențiale, amortizoare, combustibil, dedicate curselor de viteză sau circuitelor offroad, care se pot repara sau modifica după bunul plac. Un copil de șapte ani nu va avea ce face cu ele", explică Radu Voicu.

De exemplu, la capitolul mașini, radiomodele.ro vinde mașini cu motoare electrice, pe benzină sau NOS. "Cele pe nitrometan sunt la modă în România, deși afară și-au trăit veacul. Eu recomand celor care vor realism mașinuțele pe benzină, pentru că au demarajul și zgomotul specifice unei mașini adevărate, scot și fum..... Preferatele mele sunt însă mașinile electrice, cu accelerație instantanee și performanțe incredibile", spune Radu.

Mașinile cu telecomandă pot prinde viteze de o sută de kilometri la oră și costă de la 700 la 8.000 de lei, în funcție de mărime, motorizare și kit-ul de accesorii ales. Radu vinde și piese de schimb, și, spre deosebire de alte magazine online similare, le are mereu pe stoc. 

Pe viitor, Radu își propune să facă la Ploiești un club al pasionaților de radiomodele și să organizeze o competiție de profil. "Ploieștiul nu are așa ceva, și nici în România nu sunt multe asemenea organizații". 

Mai multe detalii despre aceste formidabile jucării pentru oameni mari găsiți pe radiomodele.ro și pe blogul lui Radu. Un interviu neconventional găsiți AICI.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework