Imprimă această pagină

De ce preferau stramosii nostri argintul, aurului

De ce preferau stramosii nostri argintul, aurului

Evul Mediu. Oamenii observau ca oamenii bogati erau feriti de bolile digestive, cum ar fi dizenteria, care ucideau sute de mii de oameni din clasa de jos. Logic, s-a crezut ca pe cei bogati ii protejeaza Dumnezeu. De fapt, era vorba despre argint.

Oamenii saraci isi prehgateau si mancau hrana folosind vase de lut ars si tacamuri din fier sau lemn. Aristocratia isi permitea pocale, tacamuri si chiar vesela din argint. Iar argintul este bactericid. A trebuit sa treaca sute de ani si ca un om de stiinta sa se intrebe de ce nu se altereaza aghiazma din casa unui om cu avere ca sa se afla asta. 

Argintul era cheia sanatatii pentru cei bogati, iar informatia s-a raspandit imediat. Are rol de antibiotic, antioxidant si dezinfectant. Asa ca oamenii au inceput, daca nu-si permiteau vase si vesele din argint, sa puna bani de argint in vasele in care tineau apa, pentru a o dezinfecta.

Testele de laborator moderne confirma ca ionii de argint au efect bactericid si constituie un dezinfectant eficient, distrugand peste 600 virusuri si germeni nocivi.

Daca nu aparea penicilina si daca nu se inventau ulterior celelalte antibiotice, rolul acestora ar fi fost preluat astazi, cu siguranta, de argint. Numai succesul spectaculos al antibioticilor a determinat abaterea interesului specialistilor dinspre zona argintului. Se pare ca el va reaparea in medicina, atunci cand organismul uman se va dovedi refractar la toate antibioticile - fenomen aflat deja in curs de evolutie. 

  comunica cu noi pe  www.facebook.com/salbamariei

cumpara o salba de pe www.breslo.ro/SalbaMariei