Imprimă această pagină

ploieșteanul Mircea Drăghici conduce AGRIVI România, compania de digitalizare a agriculturii

ploieșteanul Mircea Drăghici conduce AGRIVI România, compania de digitalizare a agriculturii

AGRIVI, unul dintre liderii globali din industria agro-tech și-a consolidat echipa de management din România numindu-l ȋn funcția de Director General (GM) pe ploieșteanul Mircea Drăghici, care devine astfel primul manager român al diviziei românești AGRIVI, condusă, până acum, de la Liondra. Mircea Drăghici va avea un rol important ȋn extinderea operațiunilor AGRIVI din România care constau, pe scurt, în activități de digitalizare a agriculturii.

"AGRIVI este o companie care oferă soluții de gestionare personalizată a fermelor, adaptate astfel încât și fermierii să facă afaceri mai bune cu alte industrii, cum sunt cea alimentară sau cea de retail. Ȋmpreună cu echipa și cu clienții noștri incredibili vom reuși să ne extindem acoperirea pe piața din România și să ajungem la cât mai mulți fermieri și colaboratori de-ai lor. Sunt entuziasmat să mă alătur echipei AGRIVI. Este o oportunitate extraordinară de a face parte dintr-o companie care, prin acțiunile și viziunea sa, are un impact semnificativ asupra vieților noastre și care schimbă, fundamental, modul în care sunt produse alimentele”, spune Mircea Drăghici.

Pasionat de știință și de tehnologie, Mircea Drăghici este antreprenor de peste 20 ani. A fondat, condus și vândut o companie de software dedicat HoReCa, Este partener fondator al Venture Growth Partners de opt ani, deține acțiuni la o companie medicală, este lector la The Entrepreneurship Academy și partener-fondator al Asociației Science Studies. construind soluții pentru industrii precum cea a ospitalității, Tot el este autorul primului ajutor concret anti-pandemie adresat fermierilor. În primăvara anului trecut, când lockdown-ul a închis piețele lăsând agricultorii fără posibilitatea să-și mai vândă produsele, Mircea Drăghici a creat prima piață online în care producătoriii și-au putut lista produsele și vinde direct celor interesați. Site-ul gradinaculegume.ro a adunat 50.000 de vizitatori unici pe zi timp de peste două luni, când au apărut și alte site-uri similare iar măsurile restrictive s-au ridicat.

AGRIVI este una dintre companiile-cheie din industria de software de gestionare a fermelor, care oferă soluții digitale fermierilor profesioniști, menite să-i ajute să obțină toate informațiile necesare despre fiecare fază a procesului de producție și să ia decizii pentru a produce alimente gustoase  și sigure, ȋntr-un mod sustenabil și profitabil. Pe lângă fermieri, soluțiile de agricultură digitală AGRIVI sprijină și alte organizații din industria agricolă și alimentară, de la companiile alimentare susținute ȋn procesul de gestionare al furnizorilor din lanțul de aprovizionare, până la bănci agroindustriale, ministere ale agriculturii și altele.

Referințe:

Agrivi Worldwide

Agrivi România

Mircea Drăghici

Press Release NewSteam.ro

Press Release Agrointel.ro