Imprimă această pagină

adio debransari. citeste ce-a decis guvernul

Debranșarea de la rețea sau sistarea prestării serviciilor de energie electrică și/sau de gaze naturale corespunzătoare neachitării debitelor restante înregistrate de clienții finali nu se poate realiza mai devreme de 90 de zile de la data încetării aplicării schemei de sprijin. Pe perioada aplicării prevederilor actului normativ, emitenții facturilor de energie și/sau gaze naturale întocmite cu încălcarea mecanismele de compensare, sunt obligați să le refacă în maximum 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență. Facturile refăcute vor fi recalculate și emise fără penalități. De asemenea, se suspendă plata facturilor în curs de recalculare până la emiterea noilor facturi.

O altă modificare aprobată de Guvern vine în sprijinul instituțiilor publice de cultură și așezămintelor culturale, precum și a tuturor instituțiilor și unităților de învățământ. Astfel, de schema compensării lunare pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică și gaze naturale pentru lunile noiembrie 2021-martie 2022, vor beneficia și instituțiile publice de cultură și așezăminte culturale aflate în subordinea autorităților publice centrale și locale, precum și instituțiile și unităţile de învăţământ publice şi private, definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011.

Potrivit legislației în vigoare, de această măsură beneficiau, până la intrarea în vigoare a noilor prevederi, spitalele publice și private, unitățile de învățământ publice și private și creșele.