Totul despre sexul protejat - Dezbatere "Parteneri pentru Comunitate" la Maneciu

Totul despre sexul protejat - Dezbatere "Parteneri pentru Comunitate" la Maneciu

Prima ediție a proiectului “Totul despre sexul protejat” al Asociației Parteneri pentru Comunitate a avut loc zilele acestea la Măneciu. "Totul despre sexul protejat” este numele evenimentului organizat de către Asociația Parteneri pentru Comunitate, proiect realizat cu sprijinul Primăriei Măneciu și al Consiliului Județean Prahova. Prima ediție s-a desfășurat la Măneciu, în cadrul Colegiului “Ferdinand I”, partener ai proiectului.

Astfel, peste 100 de elevi cu vârste cuprinse între 16-19 ani au participat la o dezbatere care a avut ca temă bolile cu transmitere sexuală și efectele acestora asupra vieții individului, prevenirea apariției sarcinilor nedorite la vârsta adolescenței și, implicit, a abandonului școlar. La eveniment au participat atât tineri cât și cadrele didactice din cadrul Colegiului care au avut deschiderea pentru abordarea acestui subiect considerat încă tabu. Speakerii în cadrul evenimentului au fost Bogdan STOICA- publicist și specialist în comunicare, psiholog Ionela STOICA și medicul Alexandru VASILESCU. Discuțiile au durat peste două ore și au fost de maxim interes, peste 50 de copii adresând întrebări pe subiect, la care au primit răspunsuri adecvate. Conținutul documentar a fost ales astfel încât să nu existe din partea părinților nici o suspiciune de propagandă iar limbajul folosit a fost adecvat, și el, vârstei auditorului. 

Proiectul se dorește a fi multiplicat la nivelul mai multor comunități din Prahova în încercarea de stopare a creșterii numărului de îmbolnăviri și stoparea creșterii numărului de mame la vârste fragede. Prahova se află pe locul 5 în topul județelor după numărul de mame minore și, de asemenea, se confruntă cu o incidență crescută a bolilor cu transmitere sexuală.

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework