Frauda MASIVA pe Facebook. Vezi cum ti se poate fura contul in 10 secunde!

cum ti se poate fura contul in 10 secunde cum ti se poate fura contul in 10 secunde

De marti dimineata, cateva mii de utilizatori Facebook din Romania au primit urmatorul mesaj pe chat:

NOTICE OF FACEBOOK TEAM ™ !! WARNING: Your account has been reported by other users, and security system received reports that your account has been violating the rules on Facebook. To confirm your account, please visit. Please verify your account at the link below:  ➜http://ip-account-fb.ucoz.ua/Facebook_Reactivated_Account.htm. Note: Please confirm your account before 12 hours from now if you still want to use your account.  Thanks, [[security]] The Center Fαcеbооk Security Team.

In romana: ti-a fost suspendat contul, pentru practici nedorite, si daca nu ti-l confirmi in 12 ore, ti-l suspenda complet.

In realitate, e doar phishing, o escrocherie tipica mediului online, prin care persoane rau-intentionate dau o aparenta oficiala unui mesaj, pentru a obtine datele tale personale. Se face si cand ti se deschide un pop-up care spune ca ai calculatorul monitorizat pentru ca ai accesat fisiere pornografice, si trebuie sa achiti o amenda. S-a mai facut pe email, cand primeai de la banca  cerere de a completa un formular online cu codul pin al cardului. Se face telefonic, cand ti se spune ca un membru al familiei a facut un accident, si e nevoie de bani. 

Myploiesti a verificat un astfel de mesaj, sosit pe chat. Fusese trimis de o persoana din lista, o femeie, care cazuse victima escrocheriei si a mai apucat sa posteze "nu postez eu nimic!". Userului ii fusesera schimbate numele si poza de profil, restul pozelor erau ok. Evident,  femeia nu are alta vina decat ca a completat datele cerute intr-un mesaj similar.

Fii foarte atent. Daca deschizi linkul indicat, vei vedea ca nu e un domeniu de tip facebook.com/etc, si ca ti se cere userul si parola. E de ajuns sa le scrii si adio cont!

Nu uita sa dai SHARE acestui text, astfel incat sa afle cat mai multi de noua escrocherie.

Citeste toate articolele din categoria Facebook Tips

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework