DOVADA ca exista o legatura intre companiile petroliere si cutremure!

DOVADA ca exista o legatura intre companiile petroliere si cutremure!

Producţia de gaze naturale a Olandei, care ar fi trebuit să aducă statului 12 miliarde de euro în 2014, va fi redusă cu 10 la sută, scrie cotidianul olandez De Volkskrant, citat de www.zf.ro

În nordul Olandei se află cel mai important zăcământ de gaze naturale din Uniunea Europeană, care reprezintă două treimi din producţia de gaz din Olanda, al zecelea producător mondial, potrivit agenţiei americane de informaţii privind energia (EIA). Cutremurele care afectează regiunea sunt consecinţa spaţiilor goale formate sub pământ după extragerea gazului şi provoacă numeroase pagube fermelor sau clădirilor istorice, afirma oficialii olandezi. Numărul lor a crescut odată cu extragerea gazului natural, aproape dublându-se comparativ cu anul 2000. Ele au trecut de la 110 în anii '90 la 500 între 2000 şi 2013. 

Si in Romania s-au inregistrat cutremure mai multe, sau mai mari, in zone in care se fac prospectiuni sau exploatari petroliere, dar autoritatile sustin ca nu e nici o legatura intre cele doua lucruri. 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework