De ce trebuie sa fii atenta la avertizarile de radiatii ultraviolete

Piscine Ploiesti - sfaturi Piscine Ploiesti - sfaturi

Orice expunere la soare între orele 11:00 - 16:00, când soarele este deasupra României poate duce la consecinte grave. Vara, valorile razelor ultraviolete se încadreaza conform Organizatiei Meteorologice Mondiale, între 3 si 6, ultima fiind limita de siguranta pentru expunerea îndelungata la soare.

Un indice UV de 1-3 arata ca razele ultraviolete nu sunt daunatoare, în timp ce un indice de 8-10 indica faptul ca probabilitatea aparitiei arsurilor solare este una mare. Pielea expusa la soare reactioneaza fata de razele UV prin bronzare în prima etapa. Dar închiderea la culoare a pigmentului din piele nu este doar modul în care pielea ajuta la respingerea razelor "agresoare", ci si un semn de început de degradare celulara.

O alta metoda a corpului de a se proteja de soare este îngrosarea stratului superior, ationând ca un baraj împotriva razelor solare. Desi în proportie destul de mare efectul nociv este redus, aspectul rezultant al dermei este neplacut, îmbatrânit si ridurile se formeaza mai usor. Cu cât se prelungeste perioada de bombardare a corpului cu raze ultraviolete cu atât mai greu pielea va reusi sa combata efectele nocive, astfel aparând arsurile de piele.

Urmarile se simt si asupra ochilor. Retina este cea care are de suferit din cauza ultravioletelor, riscul aparitiei arsurilor de retina fiind ridicat. Persoanele care au ochii deschisi la culoare trebuie sa acorde mai multa atentie razelor ultraviolete, deoarece sunt mai sensibile. Ochelarii cu lentile de culoare neagra sau gri închis sunt recomandati atunci când stati la soare, deoarece acest tip de lentila distorsioneaza obiectele îndepartate.

Vezi toate articolele din sectiunea Piscine Ploiesti: www.myploiesti.ro/piscine-ploiesti 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework