Ai un copil de 13 ani? Verifica daca fumeaza, bea alcool sau se drogheaza

Ai un copil de 13 ani? Verifica daca fumeaza, bea alcool sau se drogheaza

Adolescentii romani incep sa fumeze, sa bea alcool sau sa se drogheze de la 13 ani, potrivit unui studiu al Agentiei Nationale Antidrog. Trei sferturi dintre tineri au practicat deja cel puțin două din cele trei vicii până la vârsta de 17 ani.

Alcoolul intră în viața tinerilor români în jurul vârstei de 13 ani. La 14 ani apare fumatul, iar la 15 ani, unii adolescenții fumează deja canabis. Dependența de aceste substanțe se instalează după un an de la primul consum. Ulterior, tinerii încep să le combine. Trei sferturi dintre adolescenţi au consumat bautura si drogurile în diferite combinații până la 17 ani. Motivațiile celor care se apucă de aceste vicii sunt diverse - curiozitatea, evadarea din realitate, sau creșterea încrederii de sine. În România nu există programe pentru prevenirea consumului de droguri așa că în ajutorul tinerilor dependenți de stupefiante vin doar câteva ONG-uri.

Citeste si

Ploiestean prins cu doua kg de droguri. Vindea marfa in BucurestiFals politist de ANTIDROG, prins in Bariera BucurestiVIDEO - Droguri în campusul UPG PloieștiTraficant de ECSTASY, prins in Ploiesti - DROGURILE, tot mai greu de opritElev DROGAT, luat cu salvarea chiar din curtea unuia din cele mai BUNE LICEE din Ploiesti

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework