Brutaria Orfanilor din Ploiesti a castigat 200.000 de lei!

Brutaria Orfanilor din Ploiesti a castigat 200.000 de lei!

Ieri, 19 iunie, CONCORDIA Development S.R.L. a fost numită marea câștigătoare a Competiției METRO - STARURILE COMUNITĂȚII, la care a aplicat cu povestea "Un loc de pregătire a brutarilor adevăraţi". Această competiție este un program de recunoaștere a companiilor implicate în susținerea comunităților locale.

20 de proiecte au intrat în etapa finală, etapă în care juriul a avut ocazia să decerneze marele premiu proiectului CONCORDIA Development, în valoare de 200.000 de lei.

CONCORDIA Development își desfășoară activitatea în domeniul panificaţiei şi pastiseriei și asigură tinerilor din categorii defavorizate social un loc de educaţie şi pregătire. Gândit inițial ca un curs de formare profesională pentru tinerii ocrotiți de Organizația Umanitară CONCORDIA, Atelierul de brutărie din cadrul Școlii de Meserii CONCORDIA s-a dezvoltat cu ajutorul prietenilor și sponsorilor organizației într-o adevărată brutărie, care produce zilnic produse naturale respectând rețetele tradiționale din Europa Centrală. Brutăria CONCORDIA oferă posibilitatea tinerilor ocrotiți de CONCORDIA și tinerilor din afara organizației, cu o situație socială dificilă, să urmeze gratuit cursurile atelierului de brutărie și să obțină diplome recunoscute de către CNFPA (Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților), precum și în Uniunea Europeană, pentru meseriile de brutar, patiser și cofetar.

Pâinea modelată de elevii școlii noastre ajunge în fiecare zi pe masa celor peste 500 de copii și tineri de care CONCORDIA are grijă. Toate veniturile obținute din vânzarea produselor Brutăriei CONCORDIA susțin cursurile pentru meseriile de brutar, patiser și cofetar din cadrul Școlii de Meserii CONCORDIA. Cei 200.000 de lei oferiți de către METRO România  vor fi folosiți pentru dezvoltarea proiectului CONCORDIA Development, prin creșterea numărului de locuri pentru angajarea tinerilor absolvenți ai Școlii de Meserii CONCORDIA.

“Realizarea unui antreprenoriat social în România este o mare provocare. Faptul că METRO România  a premiat proiectul nostru din atâtea proiecte participante la concurs este o confirmare a muncii noastre depuse până acum, ne motivează și reprezintă în același timp o mare responsabilitate pentru proiectele noastre de viitor”, spune Andreas Resch, Administratorul CONCORDIA Development și Coordonatorul Brutăriei CONCORDIA.

 

„Am inițiat programul METRO – Starurile Comunității cu ocazia aniversării a 50 de ani de existență METRO la nivel internațional, din dorința de a recunoaște și recompensa afacerile mici și mijlocii care contribuie semnificativ la dezvoltarea comunității din care fac parte. Dorim să felicităm CONCORDIA Development SRL pentru rolul important pe care îl are în comunitate și sperăm ca premiul competiției să ajute compania în demersul său de a integra pe piața muncii cât mai mulți tineri dezavantajați social. CONCORDIA Development SRL dovedește că tinerii pot fi, de fapt, cea mai bună investiție a unei întreprinderi. Compania intervine pe mai multe zone pe care noi, cei de la METRO Cash & Carry România, le apreciem în mod deosebit. Cea de business, de derulare a activităților economice de zi cu zi, formarea vocațională și orientarea profesională, precum și zona de reintegrare socială a tinerilor care provin din familii dezorganizate, defavorizate social sau direct din stradă.” a declarat Gilles Roudy, Director General METRO Cash & Carry România.

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework