Topul legumelor, fructelor si plantelor care combat depresia

plante si alimente anti-depresie plante si alimente anti-depresie

Depresia este departe de a fi un un "moft" asa cum marea majoritate a oamenilor o considera. Depresia este o boala care are riscuri majore nu doar pentru sanatatea organelor cat si pentru viata prin exacerbarea manifestarilor suicidale. Considerata boala acestui mileniu, depresia are cauze incomplet elucidate, dar se pare ca foarte importante sunt carentele alimentare,, in special de minerale, vitamine si oligoelemente care pot perturba puternic echilibrul psihic si conduce la depresie. 

Alimente si plante considerate a fi tratamente pentru depresie

Fructe - bogate in vitaine, minerale, oligoelemente, fibre si antioxidanti. Consumul zilnic a 3-4 fructe (de preferabil diferte) asigura un aport adecvat in special pentru vitaminele hidrosolubile, dar si pentru o serie de antioxidanti si minerale. Fructele de culoare mov au cel mai puternic antioxidant: resveratrolul.

Legumele - mai bogate in minerale, oligoelemente si uneori chiar si fibre comparativ cu fructele care adesea contin insa mai multe vitamine. Contin de asemenea si o serie de substante active cu roluri multiple in organism, pot contine si vitamina D vegetala si au de asemenea un rol detoxifiant puternic. Consumul zilnic de usturoi, de exemplu, creste considerabil nivelul de minerale si oligoelemente necesare restabilirii functiior organice si combaterii depresiei.

Top: capsunele, toate fructele de padure, vanilia, ardeiul rosu, alune, arahide, nuci, mango, avocado, conopida, dovleac, naut, spanac, varza.

Laptele si branza - cele naturale contin o cantitate importanta de aminoacizi/proteine care ajuta la refacerea structurilor proteice "suferinde" in depresie, dar totodata prezinta si un continut ridicat in calciu si fosfor, dar si vitamina D care stimuleaza absorbtia calciului la nivel intestinal. Astfel calcemia se regleaza treptat si o serie de procese dependente de calciu isi pot relua cursul, printre acestea numarandu-se si unele procese ce participa in combatarea depresiei.

Cereale integrale - nu mai cauta paine integrala, ci painea facuta cu faina integrala. Cerealele combat depresia prin furnizarea de glucide de buna calitate creierului si prin continutul ridicat de vitamine din Complexl B - esentiale bunei functionari a creierului. Carbohidratii declanseaza eliberarea de insulina in sange, care relaxeaza si calmeaza tensiunile.

Oua - iarna, din cauza lipsei vitaminei D cauzata de expunerea diminuata la soare a corpului foarte multe persoane se vor simti deprimate. De aceea este recomandat sa consumati oua. Consumul unui ou fiert pe zi va va oferi, de asemenea, o doza de vitamina D care creste cantitatea de serotonina din creier si duce la o stare de spirit mai buna.

Somonul - este incarcat cu acizi grasi esentiali, Omega-3, care joaca un rol important in functia creierului.

Ciocolata - Gustul dulce stimuleaza centrul bunei dispozitii a creierului.

Plantele medicinale - plantele precum Roinita, Sunatoarea, Floarea Pasiunii, Schinduful sau Valeriana reprezinta solutii care sa aline starile de tristete, anxietate, depresive si care pot reda optimismul si ritmul normal de viata. 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework