Imprimă această pagină

Salveaza numarul asta in telefon: 983

Salveaza numarul asta in telefon: 983 - o campanie MYPLOIESTI.RO Salveaza numarul asta in telefon: 983 - o campanie MYPLOIESTI.RO www.humansofploiesti.ro

Ii vedem in fiecare zi. Sunt in intersectii, la la usile mall-urilor, la geamurile saormeriilor de noapte, sau la chioscurile care vand pui la jar. Sunt acolo indiferent daca e ger sau canicula, ploaie sau furtuna, pentru ca cineva fara suflet ii scoate la cersit in fiecare zi si ii rupe cu bataia daca nu aduc bani cand se intorc. Unii dintre acesti tirani le sunt parinti, dezumanizati de saracie sau de lipsa de educatie. Altii profita de ei prin violenta pura.

Cat de usor e sa ajuti

Nu-i mai trata ca si cand ar fi invizibili! Avem legislatie care ii priveste, dar aplicarea ei depinde exclusiv de implicarea comunitatii. Asa ca salveaza in telefonul numarul acesta 983 (cu prefixul 0244). Si ori de cate ori vezi un copil cersind, suna la 983. Iti va raspunde, non-stop, sapte zile din sapte, un angajat al Centrului de Primiri Minori Ciresarii din Ploiesti, care, in functie de instructiunile tale, va veni sa ridice acel copil. Timp de cinci zile, copilul va ramane in centrul Ciresarii, dupa care o instanta va hotari daca se intoarce la familia sa, daca va fi dat in plasament unui asistent maternal sau daca va ajunge intr-un centru de copii. 

Ce se intampla cu un copil ridicat din strada?

Institutiile exista. Procedura functioneaza. Trebuie doar sa punem sistemul la treaba! Salveaza in telefon numarul 983 si suna ori de cate ori vezi un copil cersind. Lasa adresa si indicatii cat mai precise, astfel incat angajatii Protectiei Copilului sa vina sa-l ridice si sa-l duca la Centrul Ciresarii. Se va bucura de confort si atentie. Modernizat cu doua milioane de euro, Centrul Ciresarii din Ploiesti poate gazdui zeci de copii in acelasi timp.

Te costa cat o convorbire obisnuita 

Hai sa oprim sclavia, traficul de minori si cersetoria. Copiii acestia au nevoie de ajutorul  nostru! Asa ca salveaza in telefon numarul 983 (cu prefixul 0244) si suna la acest numar, in orice zi a saptamanii, zi sau noapte, ori de cate ori vezi un copil cersind. Iar daca ai chef, popularizeaza acest text, printr-un SHARE in comunitatile virtuae din care faci parte.

Salveaza numarul asta in telefon: 983 - o campanie MYPLOIESTI.RO

..............

Sursa FOTOGRAFIEI de campanie

-----------

Ajuta-ne si te ajutam si noi!

MULTUMIRI - Implicarea in sprijinirea campaniei myploiesti.ro a inceput deja. Mai multe entitati au distribuit acest mesaj catre publicul lor de pe retelele sociale. Fa si tu asa ceva, pe pagina companiei sau organizatiei tale, apoi scrie-ne la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pentru a va mentiona aici ca parteneri.

  1. Anabelle Beauty www.facebook.com/pages/Anabelle-Beauty/101614393353562 
  2. Arceda Clinic www.facebook.com/ArcedaClinic 
  3. Bogdan Stoica www.facebook.com/bogdanstoica.ro 
  4. Cafe Liegeois www.facebook.com/cafealiegeois 
  5. Cartrans Romania www.facebook.com/pages/Cartrans-Romania/233459306697785 
  6. Cinque Terre www.facebook.com/cinqueterreploiesti  
  7. Humans of Ploiesti www.facebook.com/hoploiesti
  8. Land Rover Ploiesti www.facebook.com/landroverploiesti 
  9. MegaParinti.ro www.facebook.com/Megaparinti.ro 
  10. Mitsubishi Ploiesti www.facebook.com/mitsubishilitex 
  11. Pik Elegance www.facebook.com/pikelegance 
  12. RadPro Auto www.facebook.com/pages/Trucks-love-Rad-Proauto/403889693067720 
  13. SuntBlonda.ro www.facebook.com/suntblondapunctro 

Iti place ideea dar nu esti din Ploiesti? Uite ce sa faci!

Daca nu esti din Ploiesti, dar vrei sa te implici, poti sa o faci, pentru ca sistemul functioneaza la fel in toate orasele care au centre de primiri minori. Teoretic, exista un "983" in fiecare judet, dar am descoperit ca in unele judete, se foloseste un alt numar la dispeceratul institutiei. Asa ca trebuie sa afli, de la Directia Judeteana de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, din judetul tau, care este numarul de telefon la care se poate suna in asemenea cazuri. Myploiesti.ro te incurajeaza sa iei chiar acest text si sa-l folosesti, schimband cu mare atentie numerele de telefon, pentru a nu suprasolicita operatorii din alt judet decat cel in care ai vazut un copil cersind.

Fa, asadar, urmatorii pasi:

  1. cauta pe google "Directia Judeteana de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.... judetul tau"
  2. suna la primul numar de telefon gasit si intreaba care este numarul de telefon de la dispeceratul Vocea Copilului, sau Telefonul Copilului.
  3. popularizeaza acel numar, fara sa uiti de prefixul de judet, daca vorbim de un numar de telefon fix. 

SUCCES!