Ce spune LUNGIMEA DEGETELOR despre orientarea ta sexuala

LUNGIMEA DEGETELOR LUNGIMEA DEGETELOR

Lungimea degetelor unei persoane poate oferi informaţii despre inteligenţa acesteia, despre riscul pe care îl prezintă în faţa cancerului, şi chiar despre orientarea sa sexuală. Este vorba însă doar despre degetul arătător şi cel inelar, relatează View Zone, citat de gandul.info. 

Prima parte a cercetării a presupus analizarea rezultatelor obţinute de 75 de copii la o serie de teste (Standardised Assessment Test/SAT) în funcţie de dimensiunile celor două degete menţionate anterior. Astfel, oamenii de ştiinţă au constatat că abilităţile celor mici la matematică şi literatură se modifică în concordanţă cu lungimea degetelor. Acest lucru se datorează diferenţelor nivelurilor de testosteron şi estrogen din pântecul mamei, ce influenţează atât dezvoltarea creierului bebeluşului, cât şi a lungimii degetelor, susţin cercetătorii. Un nivel mai mare de testosteron face ca degetul inelar să fie mai lung decât arătătorul, în vreme ce nivelul crescut de estrogen are efect invers. Cercetătorii au legat aceste informaţii de altele deja cunoscute: „Testosteronul ajută la dezvoltarea zonelor din creier asociate deseori cu o gândire foarte matematică”, a explicat dr. Mark Brosnan. „Pe de altă parte, estrogenul face acelaşi lucru, însă în zonele asociate cu abilităţile de comunicare, verbale”, a adăugat acesta, precizând totodată că, în timpul studiului, copii al căror deget inelar era mai lung s-au dovedit a fi mai buni la matematică. De asemenea, specialiştii au stabilit că fetele al căror deget inelar este mai scurt comparativ cu cel arătător au obţinut rezultate mai bună la testul de literatură.

O cercetare anterioară publicată în „British Journal of Cancer” sublinia că bărbaţii al căror index este mai lung decât inelarul prezintă mai puţine riscuri de a dezvolta cancer la prostată. O expunere mai mică la testosteron, asociată cu un index mai lung, scade riscul apariţiei acestei boli, susţin oamenii de ştiinţă. În ceea ce priveşte orientarea sexuală, o altă cercetare amintită de sursa citată a arătat că femeile heterosexuale au, de obicei, degetul arătător şi cel inelar de dimensiuni similare. În cazul bărbaţilor homosexuali, indexul este mai scurt decât inelarul, toate aceste caracteristici fiind, de asemenea, influenţate de nivelul de testosteron. În cazul lesbienelor însă, caracteristicile degetelor sunt similare celor specifice bărbaţilor, spun specialiştii.

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework