Retete pentru masa de Sfantul Gheorghe. Da-ti invitatii pe spate!

Mesaje si urari de Sfantul Gheorghe Mesaje si urari de Sfantul Gheorghe

Ziua Sfantului Gheorghe este motiv de petrecere acasa, cu cei dragi, pentru cei care poarta numele acestui sfant. Ce se pregateste, ca meniu, cu ocazia zilei de Sfantul Gheorghe? Vezi mai jos cateva retete, recomandate de expertii www.acasa.ro 

Aperitive pentru masa de Sfantul Gheorghe

Salata de icre

Una dintre cele mai cautate feluri de mancare din peste este salata de icre de peste. Aceasta este un aperitiv foarte gustos si hranitor, fiind si mai apetisanta in varianta pregatita acasa. Ea poate fi o idee potrivita pentru mesele de sarbatoare.

Aperitive pe baza de aluat usor de preparat

Aperitivele pe baza de aluat usor de preparat sunt solutii foarte bune nu doar pentru bufeturile suedeze, ci si pentru a-ti tine musafirii ocupati pana termini de aranjat masa. Pentru a umple aceste aluaturi nu exista limite de creativitate, pentru ca se pot folosi nu doar legume si fructe crude, ci si diverse paste pe baza de branza, carne sau legume.

Ciuperci umplute

Ciupercile umplute sunt foarte potrivite pentru aperitiv si pot fi servite atat calde, cat si reci. Sunt usor de facut, pentru ca se pot pregati in mai multe variante, in functie de ceea ce avem prin casa si sunt gata in 20 de minute.

Supe in meniul de Sfantul Gheorghe

Supa de legume proaspete

Supa de legume este o mancare sanatoasa si usor de preparat. Amestecul de legume fierte in zeama de legume sau de carne va da supei o savoare speciala, intarita si de rosii si patrunjel. Iata asadar o reteta de supa de legume. Da, sau Iata ce reteta de supa iti propunem noi.

Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi este una dintre cele mai usoare supe pe care le poti gati pe tot timpul anului. Crema de cartofi este nu doar foarte simplu de preparat, ci si foarte hranitoare. In plus, poate fi transformata si in supa-crema de mancat in timpul postului, inlocuind laptele si untul cu apa, respectiv margarina. 

Feluri principale si garnituri pentru masa de Sfantul Gheorghe

Pui cu sos de vin rosu

Puiul pregatit cu vin este o delicatesa savuroasa. Un vin rosu adaugat in zeama in care se gateste puiul ii da sosului rezultat o aroma aparte, speciala. Daca vrei sa te bucuri de o reteta gustoasa de pui cu sos de vin rosu, urmeaza pasii din aceasta reteta.

Peste copt cu legume

Pestele este unul dintre cele mai mai sanatoase alimente pentru om. In amestec cu legume si pregatit la cuptor, el devine un fel de mancare delicios si hranitor.

Frigarui de vita

Frigaruile de vita sunt un preparat perfect pentru momentele in care vrei sa iti impresionezi invitatii. Acestea au un aspect original, colorat si sunt foarte gustoase.

Salate in meniul de Sfantul Gheorghe

Salata de spanac cu branza de capra si otet de nuci

Salata de spanac cu branza de capra si otet de nuci este o idee foarte gustoasa pentru momentele cand vrei sa pregatesti o salata deosebita. Amestecul de spanac, otet de nuci, oua si branza de capra ii vor da acestei salate o savoare speciala.

Salata de pastai verzi cu branza albastra

Salata de pastai verzi cu branza albastra este o idee foarte buna pentru o masa sanatoasa si hranitoare. Cu cateva ingrediente, vei obtine o salata ieftina si usor de preparat.

Deserturi pentru masa de Sfantul Gheorghe

Prajitura de ciocolata neagra

Ti-e pofta de o prajitura de ciocolata? Pregateste o prajitura de ciocolata neagra. Este foarte gustoasa si usor de preparat. In plus, are si un aspect atractiv, astfel ca este potrivita pentru un desert pe care sa il pregatesti pentru invitatii tai, ori pentru o masa in familie.

Negresa

Negresa este un desert delicios care poate fi servit ca atare sau la cafea. Prajitura poate fi preparata atat in mod traditional, cat si cu nuca sau fructe de padure.

Bauturi pentru masa de Sfantul Gheorghe

Daca ai lichioruri obisnuite prin casa si iti plac combinatiile de cafea, incearca o ceasca de Bailey's Irish Coffee. Este foarte simplu de preparat si poti obtine in doar cateva minute o bautura aromata, usor alcoolizata.

Daca nu vrei sa servesti la masa sucuri acidulate si de asa zisele bauturi naturale la cutie, poti sa-ti prepari acasa bautura preferata, folosind cateva dintre ingredintele pe care le ai in bucatarie. Limonada cu banane este o bautura delicioasa, perfecta pentru a o imparti cu prietenii care vin sa te viziteze. 

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework