Despre yoga si lucrurile simple, dar esentiale

cursuri yoga ploiesti cursuri yoga ploiesti

Namaste! 

 Yoga nu presupune doar asane sau partea de relaxare, nu se rezuma doar la cele 90 de minute petrecute pe sateluta de yoga. Yoga inseamna mai ales ce facem dincolo de ce descoperim la clase, avand aplicabilitate in viata de zi cu zi, imbunatatind-o. De aceea yoga este un stil de viata, accesibil si recomandat oricui indiferent de sex, varsta ori religie. 

Yoga este o stare de spirit. Cum poate avea yoga aplicabilitate in viata de zi cu zi si cum ne poate ajuta aceasta stiinta sa ne imbunatatim viata?  Urmand pasii simpli de mai jos:

-Fericirea nu vine de la copiii tai, de la partenerul tau ( nu face pe altcineva responsabil de fericirea ta) ori din faptul ca detii o casa mare sau un business interesant.  E minunat daca ai o relatie frumoasa cu familia ta, ori ca ai un venit mult peste medie, fiindca acestea ofera o stare de bine, dar fericirea ta nu trebuie sa depinda de nimeni si nimic, fiindca fericirea adevarata izvoraste din interior, din spirit. Nu tine de material sub nici o forma. Constientizeaza-ti voiosia, bucuria, tihna care vin din interiorul inimii tale atunci cand esti doar tu cu tine, si nu din interiorul lucrurilor pe care le posezi. Fii multumita si impacata cu tine insati, si cultiva intotdeauna aceste stari minunate.

-Schimba modalitatea in care vorbesti cu tine despre cine esti, ce s-a intamplat cu tine si ce vei face in viata aceasta. Tu redactezi scenariul, pur si simplu schimba povestea. Nu degeaba se spune ca suntem creatorii propriei noastre realitati.  Fii pozitiv, gandeste pozitiv si lucruri pozitive se vor intampla, nu mai continua sa te autosabotezi prin dialoguri mentale negative. 

-Bucura-te de calatorie in sine, si nu de destinatie. Ne facem planuri peste planuri si ne amanam bucuria momentelor simple pentru cand le vom duce pe altele mai grele la bun sfarsit. Savureaza calatoria, intregul proces, fiecare zi in care reusesti sa mai pui o caramida la fundatia visului tau. Daca tu nu te crezi suficient de valoros, daca nu apreciezi fiecare progres oricat de mic, nimeni altcineva nu o va face. Daca nu tu te placi, atunci si altora le va fi greu sa te placa. 

-Prioritizeaza-ti relatiile si fa ca oamenii importanti din viata sa afle cat de mult conteaza pentru tine. Intareste-ti relatia cu Dumnezeu, cu Divinitatea - indiferent de numele pe care il poarta. Cerne-ti cu atentie oamenii cu care intri in contact, pentru ca oamenii obisnuiesc sa te atraga energetic la acelasi nivel vibrational cu al lor, sa te inghita in cosmosul lor, in problemele si dramele lor personale. Imbunatateste-ti si aprofundeaza relatia cu tine petrecand zilnic timp doar cu tine insati, astfel incat cei cu care intri in contact sa imprumute din vibratiile tale si sa va fie va fie bine impreuna. Aproape totul se reduce la relatiile noastre cu cei din jur, la modul in care relationam unii cu altii. Pentru ca totul se supune legii rezonantei, legea cauza-efect, legea karmica. 

- Echilibrul. Linia de mijloc. Pastreaza un echilibru in tot ceea ce faci. Fii chibzuita in relatiile cu cei din jur, in alimentatie, in tot ceea ce intreprinzi. Fii jucausa, dar fii si sobrua cand situatia o impune. Altfel s-ar putea sa pari neserioasa, ori prea scortoasa, oamenii obisnuiesc sa judece si aspecte pe care nu le cunosc, treaba asta e un fel de sport national.  Nu fi egoista, dar nici nu pune totul pe tava. Pastreaza o farama intotdeauna si pentru tine. Si aici nu ma refer doar la lucrurile materiale, fiindca se spune : “ la inceput dai din ceea ce ai, iar mai apoi dai din ceea ce esti.” (Arsenie Boca). Nu te oferi in totalitate, s-ar putea sa ramai goala pe dinautru. Invata sa si primesti, iar daca nu ti se ofera, invata sa ceri. Cunoaste-ti drepturile, valorile. Pastreaza linia de mijloc. 

 Se pune prea multa presiune pe noi pentru a fi oamenii care cred altii ca ar trebui sa fim. Trebuie sa te relaxezi, sa petreci timp cu tine, sa inveti sa te cunosti si apoi pur si simplu sa FII tu, omul care vrei sa fii. 

La fel se intampla si cu copiii, ajungem sa ne punem amprenta atat de puternic peste ei incat le suprimam personalitatea si ii golim de tot ce e mai bun, ii transformam in mini-robotei.  Iar treaba asta dureaza, cel putin la noi in tara, de cateva decenii bune. Trebuie sa fim ce vor bunicii, mama sau tata, ca ei stiu cel mai bine ce ni se potriveste, deci trebuie sa actionam conform directivelor acestora, altfel o patim. Ce e cu dominatia asta? De cand autoritatea aceasta inseamna educatie? Sau mai bine zis, cate sensuri, valente are cuvantul “educatie” ? 

Altii cred ca cea mai buna educatie pe care le-o pot oferi copiilor lor este ca ei sa se dedice in intregime muncii astfel incat odraslele acestora sa nu duca lipsa de nimic din ceea ce isi doresc, sa le poata pune lumea la picioare, stiti voi, chestii materiale. Uita ca timpul este cel mai pretios dar oferit copiilor, avand grija ca acestia sa mosteneasca uriase conturi bancare. Ceea ce inca n-au inteles generatiile acestea de parinti este ca nu ceea ce le lasi copiilor mostenire ii face sa devina OAMENI mareti, ci ceea ce sadesti inauntrul lor.  

 -Practica yoga. Atat meditatia, cat si asanele (posturi corporale) si pranayama (exercitii de respiratie) te vor ajuta sa te cunosti mai bine. Tot ceea ce am scris mai sus se regaseste in codul etic si moral al stiintei yoga, respectiv yama si niyama, primele etape dintre cele opt ale sistemului yoga traditional, asa cum a fost el structurat acum cateva milenii de catre Patanjali. 

 Daca v-am starnit curiozitatea si vreti sa aprofundati practica yoga traditionala, hatha yoga, va astept la clasele de yoga din Ploiesti. 

Pentru mai multe detalii sau inscrieri la clasele de yoga accesati paginile de facebook Equilibrium Yoga Ploiesti si Profa de Yoga, imi puteti scrie la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau ma puteti contacta la 0735 252246. 

 

“Daca oamenii ar invata sa priveasca stelele in fiecare noapte, asta ar schimba multe in vietile lor. Cand privesti catre infinit realizezi ca exista lucruri cu mult mai importante decat ceea ce fac oamenii in viata de zi cu zi.“ B. W. 

 Cu drag pana saptamana viitoare, 

#profadeyoga.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework