Profesor de nota 4 - Cum se fac manevrele cu notele ca sa-ti duci copilul la pregatiri

Profesor de nota 4 Profesor de nota 4

Myploiesti.ro incepe, la finalul acestui an scolar, campania "Profesor de Nota 4", prin care vrem sa sprijinim parintii copiiilor abuzati fizic si psihic de profesori care n-au mai fost de mult la o evaluare psihologica, care nu stiu sa predea, care isi umilesc elevii sau ii jupoaie de bani. Continuam serialul cu povestea unei mamici din Ploiesti care explica cum se fac manevrele cu notele din catalog, astfel incat copii sa plateasca bani grei pe pregatiri.

Semnalez, pe aceasta cale, starea intolerabila in care se afla: invatamantul si  educatia la nivelul preuniversitar ( fara a face generalizari, dar tendinta este in acest sens, cel putin la scolile  "cu renume"). Am sesizat si catre forurile competente ( asa s-ar zice ca ar trebui sa fie, nu?!...) facand o exemplificare concreta si pertinenta. As dori sprijin mediatizare si o actiune concertata pentru remedierea acestor neajunsuri!

„Metodologia de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat”, aprobată cu OMECTS Nr. 4802/31.08.2010 şi actualizată cu datele pentru anul şcolar 2015-2016" in care se stipuleaza ca pentru note mai mici de 9.50, notele dupa contestatii se modifica ( indiferent de sens) daca se inregistreaza o diferenta intre nota initiala si nota obtinuta in urma reverificarii de cel putin 5 puncte, in timp ce pentru note mai mari de 9.50, notele se modifica chiar si la o diferenta de 1 punct. Exista o discriminare flagranta, care este adusa in prim plan chiar de educatorii copiilor si cei care au gandit si aplica acest sistem de departajare, legiferandu-l inca din 2010. In speta urmatoare:daca as cumula din 2 lucrari, un punctaj majorat ca urmare a reverificarii 9,( adica 2*4.5=9) in cazul in care nota initiala este de 9.4, de ex, adica sub 9.5, adica  4.5 puncte in plus la medie, ceea ce este cert mai mult decat 1 punct, punctajul nu va fi acordat, in urma contestatiei, in timp ce pt o lucrarecu nota initiala  peste 9.5, se acorda chiar si acest 4.5 in plus, adica va obtine o nota finala de 9.95, ceea ce va crea un ecart nepermis, incorect intre cele 2 lucrari si pozitia celor doi elevi , in clasament judetean! Este ceva mai mult decat EDUCATIE!...e CERCETARE NATIONALA...despre cum se fabrica "locuri"....

As dori instituirea sistemului “ catalog electronic”, in care sa se vada situatia scolara a elevului, prezenta si absentele din fiecare zi de scoala, si notele in fiecare zi in care se obtin (operativ).

Mai vreau masuri administrative de corectare a lipsurilor sesizate: nu se trec notele in carnetul de elev, atunci cand copilul “este ascultat” ci doar in ultimele 3-5 zile de scoala, cand -prin intelegeri tacite - se “scot “ din buzunar note pe banda, care sa sustina mediile ( opinia profesorului!); Notele se pun de profesori “din amintiri” ( sau , asa cum s-au justificat ei, din “catalogul profesorului” adica, din agenda personala, care nu este publica!) ,  nu se explica continutul si notiunile complete si corecte , asigurandu-se ca elevii au inteles noile cunostinte, generand intentia de a-i "aduce " la pregatirile particulare , platite de parinti , care sacrifica timpul copiilor, aducand atat pagube financiare ( in bugetul familiei cu levei) cat si morale, educationale fata de elevul insasi, instaurarea si alimentarea unui climat de teroare si falsa disciplina in randul personalului ne/ didactic  cat si al elevilor, etc

Doresc eradicarea sistemului de pregatiri particulare desfasurate in paralel cu statutul de professor, eliminarea concurentei neloiale,  verificarea veniturilor ilicite ale tututror cadrelor didactice, impozitarea acelor venituri ilicite. (de ex , pentru o grupa de 4 copii, cu o frecventa de o sedinta pe saptamana se vor obtine 7.400 lei, adica  4 copii*50lei *37 saptamani=7.400lei, si daca exemplul se multiplica pt 5 zile pe saptamana, ajungem la "modesta" suma de 37.000 lei/ an scolar ( in cca 9 luni)!) Cat din aceste venituri (fiscale?!) se impoziteaza si cat se "exporta" prin vacante exotice efectuate de cadrele noastre didactice, peste hotare?! 

Respectarea regulamentelor scolare,  a legilor si ordinelor emise de MEN si instituirea unei ordini si a disciplinei atat in orele de curs cat si in pauzele dintre acestea trebuie sa fie atat pentru elevi, cat si pentru profesori. Nu se fumeaza, nu se consuma bauturi, alcool, droguri, ierburi, etc,  nu se striga, nu se injura nu se jigneste, nu se terorizeaza si nu se practica persecutiile pe criterii financiare.

Vreau eliminarea manualelor alternative, a cartilor, caietelor, auxiliarelor didactice,  comandate prin intermediul scolii (pe seama bugetului parintilor) si parcurgerea manualelor (a unui singur manual pt fiecare disciplina, pentru fiecare an de studii in scolile de acelasi tip, la nivel national) corect si complet.

Vreau eliminarea lucrului individual (dupa programul de scoala, in weekenduri si vacante) si sporirea calitatii si cantitatii, dar mai ales a eficientei  “lucrului in clasa”, impreuna cu profesorul de la catedra,  prin regandirea programei si a structurii anului scolar. Timpul de dupa scoala ar trebui sa fie  timp liber, care sa nu ingradeasca dezvoltarea copilului sau sa il oblige  la activitati strict legate de scoala! Sa ii dea posibilitatea dezvoltarii personale sub aspect calitativ, nu doar cantitativ! Drepturile omului sunt flagrant incalcate!

Notele copiilor nu reflecta maniera de implicare a profesorului la clasa! Elevii fac pregatire particulara chiar si la 3-4 discipline de studii- la nivel gimnazial. Lipsa pregatirilor particulare corelate cu notele obtinute la finalul anului scolar  ar trebui sa fie un criteriu de apreciere si evaluare a activitatii didactice a profesorului.

Doresc instalarea de sisteme /camere de supraveghere si intarirea disciplinei, atat in timpul orelor dar si a pauzelor. Parintii au dreptul sa stie cum se desfasoara procesul educational in fiecare din orele petrecute la scoala, dar si cum se deruleaza pauzele dintre orele de curs. 

Daca aveti probleme cu un profesor, scrieti-ne la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Anuntati-va prietenii si rudele, pentru ca acum, cand justitia isi face treaba, este momentul cel mai bun pentru a scoate din sistemul educational profesorii care si-au pierdut de mult competenta si vocatia.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework