Admitere liceu 2015 - Ploiesti - Cum se face

Un ordin al ministrului Educației privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal și profesional de stat pentru anul școlar 2016-2017 a fost publicat marți, în Monitorul Oficial. in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 711 din 22 septembrie 2015.

Potrivit documentului, și în anul școlar viitor, pentru admiterea la liceu, calculul mediei se va face ținând cont de rezultatul Evaluării Naționale, în proporție de 75%, respectiv de media de absolvire a gimnaziului, în proporție de 25%. De asemenea, candidații care promovează, pe parcursul învățământului gimnazial, examene cu recunoaștere internațională, pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine, pot solicita recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la aceste examene cu proba de verificare a cunoștintelor de limba modernă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională.

Oferta de școlarizare și formare profesională va fi afișată cel târziu pe 28 aprilie, iar până pe 9 mai în școli ar trebui să ajungă broșurile reprezentând Ghidul candidatului. Testările încep încă de la finalul lunii mai pentru candidații interesați să ajungă în clase vocaționale, pentru care trebuie să promoveze probe de aptitudini, sau la cele cu predare intensivă a unei limbi străine, pentru care trebuie să susțină examen de verificare a cunoștințelor de limbă modernă. Prima etapă a admiterii în învățământul liceal va începe cu completarea fișelor de opțiuni, în perioada 8 – 12 iulie. Repartizarea computerizată va avea loc, în această fază, tocmai pe 19 iulie. Calendarul mai prevede o a doua etapă a admiterii, în intervalul 20 – 29 iulie, în timp ce elevii rămași corigenți sau care nu participă la repartizările anterioare vor avea o ultimă șansă de a intra la liceu în etapa care se derulează începând cu 1 august.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework