Cum alegi un ebook-reader? Cum alegi un ebook-reader?

Lista celor mai bune ebook readere disponibile în România este vasta. Gasesti, in magazine, de la ebook readere cu dotari de baza, ieftine, până la ebook-readere cu funcţii suplimentare, ce tin de confort. 

Un ebook reader ieftin are, de obicei, ecran e-ink fara iluminare. La nivel mediu, au un bec ca sursa de iluminare pe timp de noapte, iar cele de top au ecranul iluminat exact ca o tableta. Exista chiar ebook readere cu ecran color, perfecte cand citesti un curs foto, de exemplu. 

Ce este ecranul e-ink? Un ecran monocrom care reflectă lumina. Ai nevoie de o sursă externă de lumină, naturală (lumina soarelui) sau artificială (un bec), iar textul va putea fi afişat în mai multe nuanţe de gri. Avantaje: vei putea citi oricât de mult fără ca ochii tăi să obosească, iar autonomia este mare.

Stii deja ce este un ebook reader cu ecran LCD. Poti sa citesti o carte cu poze sau grafica. 

Formate: Sunt doua feluri de ebook-uri: cele care citesc formatul mobi, singurul care poate fi citit pe Amazon Kindle, si cele care citesc formatul epub. Nu vei putea citi, asadar, pe un Kindle, o carte epub decat daca editura a scos-o in ambele formate. Toate ebookreaderele citesc cărţi electronice în format PDF şi Microsoft Office.

Iata si topul celor mai vandute ebookreadere in Romania:

Kindle: ecran e-ink de 6”, Wi-Fi şi 1,2 GB pentru stocarea cartilor. 

Evobook: ecran e-ink de 6”, rezoluţie 800×600 pixeli, 4 GB de memorie, slot card microSD. Citeste EPUB, MOBI, TXT, HTML, CHM, PDF şi FB2. Transferi cartile prin USB. 

Nook: ecran e-ink de 6”, touchscreen, WI-FI, card microSD de până la 32 GB, 16 nuanţe de gri, compatibil PDF şi ePUB, autonomie 2 luni.

Pocketbook: ecranul e-ink de 5″, , memoria 4 GB, citeste EPUB, PDF (inclusiv cu DRM), DOC sau HTML.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework