Lions Club Ploiesti - vizita la centrele Fundatiei Concordia din Prahova

Lions Club Ploiesti - vizita la centrele Fundatiei Concordia din Prahova

Miercuri, 18 noiembrie, membrii Lions Club Ploiesti, au vizitat mai multe centre ce apartin de Fundatia Concordia in judetul Prahova. Astfel, au dat check-in, in urmatoarele locuri:

1.Casa Alexandra-Strada Democrației 19, Ploiești (are 36 de locuri pentru copii, inclusiv de etnie romă, din cartiere sărace ale Ploieștiului. Centrul oferă o masă caldă, programe educaționale de tip școală după școală pentru copii, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă pentru familii, informare pentru sănătate, consiliere psihologică şi sprijin pentru acces la servicii publice).

2.Casa Austria-Strada Eroilor 18 - 20, Ploiesti( ocrotește 23 de copii care locuiesc în două module de tip familial, pentru care asigurăm hrană zilnică, materiale igienico-sanitare, asistență socială, sprijin educațional și medical).

3.Casa Austria – Ferma-Strada Bisericii 614, 107025 Aricestii-Rahtivani-FERMA PENTRU COPII, ARICEȘTII – RAHTIVANI, JUDEȚUL PRAHOVA este formată din nouă case de tip familial, fiecare găzduind câte opt copii. Toți cei 72 de copii și tineri beneficiaza de gazduire, hrana zilnica, sprijin educational, cabinet medical si centru de terapie. De asemenea, la Ferma se pot bucura de o varietate de facilități și spații special amenajate pentru activitățile de timp liber: grădini pentru asigurarea necesarului zilnic de fructe și legume, sală de sport, loc de joacă, perete de escaladă, parcurs army, atelier de artă.

4.Școala de Meserii CONCORDIA-Șos. Centura de Vest 1A, Ploiești-Centrul pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA (Școala de Meserii CONCORDIA) oferă oportunități incluzive de formare profesională pentru 40 de tineri, garantând accesul tinerilor defavorizați social la educație și formare profesională de calitate. Centrul organizează cursuri de formare profesională cu o durată de până la doi ani pentru meseriile de brutar/patiser/cofetar, tâmplar, bucătar, chelner şi horticultor, iar la terminarea cursurilor, în urma examenului de absolvire, elevii primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC). Prin serviciul de Job Coaching sprijinim absolvenții în găsirea unui loc de muncă.

Brutăria CONCORDIA este o întreprindere de economie socială care face parte din CONCORDIA Development S.R.L., ramură economică a Organizației Umanitare CONCORDIA. Promovând o alimentație sănătoasă, la Brutăria CONCORDIA sunt pregătite produse naturale pe baza unor rețete create de specialiști brutari români și austrieci. Brutăria CONCORDIA este dotată la standarde europene și are implementat și certificat sistemul de management al calităiții și siguranței alimentelor ISO 9001/2008 și ISO 22000/2005. Prin vânzarea produselor de panificație și patiserie ale Brutăriei CONCORDIA, tineri aflați în dificultate urmează cursurile de brutar/patiser organizate de Școala de Meserii, program al Centrului pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA. Mai mult decât atât, absolvenții cursurilor de brutari și patiseri pot rămâne angajații Brutăriei CONCORDIA, ca rampă de lansare către piața muncii

 

Vezi mai multe imagini pe Facebook

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework