A aparut basmul care-ti invata copilul matematica

A aparut basmul care-ti invata copilul matematica

Lucrurile incep sa se schimbe pe piata manualelor si auxiliarelor pentru elevi din Romania. Pe fondul nemultumirii tot mai mari a parintilor, satui sa-si ajute copiii care nu mai inteleg nimic din manuale, unii editori de carte scolara au inceput sa caute autori nu doar competenti intr-o materie, dar si priceputi in a vinde "informatia" intr-o forma agreabila copiilor. 

Asa au aparut doua caiete de evaluare pentru clasa a 4-a care revoluționeaza complet ideea de evaluare, scrise de oameni care traiesc si muncesc printre copii.

"Anul trecut am primit provocarea de a concepe un caiet auxiliar cu probe de evaluare la matematica. E o disciplină rigidă, cu greu asimilata de elevi, iar probele de evaluare sunt considerate un mic cosmar. Asa ca am decis sa-mi folosesc nu doar cunoștințele acumulate despre matematica, ci si amintirile din copilărie, cand retineam fara probleme toate amanuntele dintr-o poveste. Asa am scris ceea ce eu cred ca este un caiet extrem de potrivit în procesul instructiv-educativ. Caietul de matematică este un basm. Totul pornește de la doi copii, Melania și Dragos, care pătrund în Tărâmul Matematicii, unde descoperă informații noi și soluționează situatii-cheie. Copilul care lucreaza pe acest caiet aproape ca nu-si da seama ca invata matematica, tocmai pentru ca limbajul folosit conduce la o foarte bună înțelegere a problemelor", spune unul dintre autorii caietului de matematica.

Chiar scris ca o poveste, caietul respectă programa scolara.  Cerințele sunt adaptate astfel încât fiecare elev să înregistreze un rezultat pozitiv, iar fiecare exercițiu existent este rezolvat atent pentru a nu se ajunge la o eroare de rezultat. Caietele au fost concepute pentru a fi aplicată fiecare probă de evaluare, după studierea capitolului. Însă, ele pot deveni un real suport și pentru perioadă de recapitulare finală de clasa a IV a. Exista un caiet similar si de limba si literatura romana. Fiecare dintre cele două lucrări conține câte un test de Evaluare nationala- program implementat pentru a testa competențele și cunoștințele elevilor din ciclul primar. Amandoua sunt disponibile la Editura Diana (0749.208.238, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.), la pretul de 13 lei bucata (9 lei in perioada de reduceri). Le puteti comanda de aici: 

LINK COMANDA "Caiet de evaluare", clasa a IV a, limba și literatura romană

LINK COMANDA "Caiet de evaluare", clasa a IV a, matematică

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework