Imprimă această pagină

secretul nestiut al cristalelor Aurora Borealis

secretul nestiut al cristalelor Aurora Borealis

Daca te uiti pe net, cautand cristale aurora borealis, o sa afli ca sunt o inventie Swarovski, creatorul unui brand de accesorii de bijuterii fara egal, ca notorietate (presupun ca nu stii cine a inventat incuietoarea retractabila din argint, sau anoul tubular pentru medalion). Ce nu stii este ca firma a fost fondata de Daniel Swarovski, copilul unor mesteri sticlari din Georgenthal, Boemia. Da, provincia aceea faimoasa de cateva sute de ani pentru sticla pura, mai cunoscuta drept cristal.

Cristalul Aurora Borealis, adica acel cristal care contine cantitati infime de pulberi din metal si care straluceste, din aceasta cauza, in toate culorile curcubeului, nu este o inventie Swarokski. Swarovski este doar cel care a dat un nume acestui tip de cristal si cel care a patentat un procedeu de obtinere a acestui tip de cristal.

O sa va arat, cat de curand, pe www.breslo.ro/SalbaMariei, cum arata niste cristale Aurora Borealis vechi de o suta de ani. Provin dintr-un vechi colier de margele din sticla si cristal, aflat, din pacate, intr-o stare prea proasta pentru a putea fi restaurat, asa ca am decis sa folosesc acele cristale intr-o salba, unde stralucirea lor sa se reflecte pe niste monede romanesti din argint, vechi si ele de o suta de ani.

Doar asa, ca sa stiti: Numele "aurora boreală" a fost  folosit prima oara de Galileo Galilei si denumeste un cuplu romantic format din zeița zorilor, Aurora, și zeul vânturilor, Boreas. 

scrie-ne pe  www.facebook.com/salbamariei

cumpara o salba de pe www.breslo.ro/SalbaMariei