myPloiesti

myPloiesti

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Prima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Super Slalom, programată pe 27 şi 28 iunie, în Parcul Municipal Ploieşti Vest, nu va mai putea avea loc din cauza faptului că IPJ Prahova şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova nu au dat, vineri, avizul favorabil pentru ca evenimentul să se desfăşoare. În ciuda eforturilor comune făcute de către clubul organizator, GT Auto Club Sportiv, şi FRAS care au prezentat un plan de securitate adecvat măsurilor anti COVID-19, prin care perimetrul se securiza cu 1,5 kilometri de garduri metalice şi oameni de ordine pentru a interzice accesul publicului în acea zonă a parcului unde era stabilit traseul de concurs, Poliţia şi Jandarmeria nu au dorit să aprobe desfăşurarea competiţiei. În aceste condiţii, Comisia Naţională de Super Slalom va comunica în cel mai scurt timp configuraţia calendarului pentru sezonul 2020. Organizatorul campionatului şi FRAS îşi cer scuze sportivilor licenţiaţi la Super Slalom pentru disconfortul creat.

Statuia Libertății, una din cele mai vechi statui din Ploiești si simbol al orasului, este intr-un pericol iminent. Bustul statuii prezinta o crapatura tot mai vizibila, astfel ca la primul cutremur sau soc termic, statuia s-ar putea prabusi partial.

Nu se stie care sunt cauzele fisurii. Cel mai probabil, sunt trepidatiile generate de traficul intens din zona sensului giratoriu in care este amplasata. 

Prezenta Statuiii Libertatii in acel sens giratoriu este una din marile idiotenii administrative ale politicii locale. Este complet izolata de pietoni, astfel ca nu poate fi privita relaxat, de aproape. Oricine ar incerca sa faca asta trebuie sa-si asume ca incalca legea si traverseaza printr-un loc nepermis, pentru ca nu exista nici macar o trecere de pietoni spre aleea creata (tot) degeaba.

Desi a fost declarată monument istoric și este înscrisă în Lista monumentelor istorice cu cod LMI PH-III-m-A-16868 sub denumirea Statuia Libertății, statuia n-a fost pana in zilele noastre decat un mijloc de a face bani onerosi. In timpul mandatului de primar al lui Andrei Volosevici, statuia a fost "reabilitata" pentru suma de 70.000 de euro. In realitate, tot ce s-a facut atunci a fost stergerea soclului cu cateva bidoane de Cilit Bang, la 9 lei bucata. Nici pana in ziua de azi, autorii acestui tunulet nu au reusit sa explice pe ce s-au cheltuit 70.000 de euro. 

Înălțarea la Ploiești a unui monument care să simbolizeze lupta cetățenilor pentru libertate a fost o idee a anilor 1860. Conservatorii si liberalii se batusera la propriu in campania pentru alegerile generale, iar victoria celor din urma a dus la deschiderea unei subscripții publice prin intermediul ziarului Românul. Statuia a fost comandata in Franta. Turnată în bronz galvanizat, lucrarea are o înălțime de 3,5 m si o reprezintă pe zeița Minerva ca simbol al libertății, având sulita, care sugerează că libertatea are uneori nevoie de luptă pentru a fi apărată. A fost instalata la 11 iunie 1881, pe un soclu executat de arhitectul Toma N. Socolescu, în piața centrală a orașului. statuia a fost mutată în 1934 într-un parc din fața primăriei. În timpul revoluției din 1989 populația s-a adunat în jurul statuii, și de atunci, în fiecare an, își comemorează acolo eroii. Începând cu luna mai a anului 2012, Statuia Libertății a fost relocată în sensul giratoriu din fața Catedralei Sfântul Ioan Botezătorul.

Vezi pe pe https://www.facebook.com/MyPloiesti/ mai multe imagini relevante cu avariile Statuii Libertatii. 

vezi ce-ti propun si partenerii nostri:

cărți pentru toata familia 

bijuterii etnice romanesti din argint

cadouri cum nu gasesti in magazine 

mancarica buna direct de la producator

remodelare corporala si epilare definitiva

Cel dintai dintre sfinti, Sfantul Ioan Botezatorul, a fost sarbatorit azi la Ploiesti prin slujbe in toate bisericile ortodoxe. Cea mai multa lume s-a adunat la Catedrala din centrul orasului, iar slujba tinuta in aer liber a atras si cateva zeci de curiosi care s-au uitat ca la spectacol.

Pe 24 iunie credinciosii ortodocsi sarbatoresc nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, dar tot azi se tin si sarbatoarea populara romaneasca Dragaica, dedicata Sanzaienelor, zane bune din mitologia romaneasca, da care atunci cand nu le este respectata sarbatoarea devin surate cu Rusaliile care sunt zane rele. Conform lui Mircea Eliade, Sanzienele provin dintr-un cult roman, raportat la zeita Diana. "Cultul acestei zeite a aparut o data cu romanizarea Daciei si a supravietuit dupa retragerea romana, astfel ca numele de Diana se gaseste in vocabula romaneasca ca "zana", iar Diana Sancta din latina a devenit San (Sancta) ziana, figura centrala a folclorului romanesc. 

De asemenea, Sfantul Ioan Botezatorul, vestitorul lui Iisus, apare atat in religia crestina cat si in cea islamica, drept predicator, botezator, inainte-mergator si vestitor, numit chiar de  Iisus „cel mai mare dintre cei nascuti din femei”. In "clasamentele" Bisericilor Crestine Sf Ioan este cel mai important dintre sfinti, avand trei sarbatori dedicate.

Vezi mai multe imagini de la slujba de azi pe https://www.facebook.com/MyPloiesti/

vezi ce-ti propun si partenerii nostri:

cărți pentru toata familia 

bijuterii etnice romanesti din argint

cadouri cum nu gasesti in magazine 

mancarica buna direct de la producator

remodelare corporala si epilare definitiva

Adoptată în urmă cu puțin timp, Legea mirosurilor va aduce obligații suplimentare pentru firmele cu activități care "deranjează olfactiv" - obligația expresă de a avea sisteme proprii de monitorizare a disconfortului olfactiv, precum și deținerea și respectarea unui plan de măsuri ce vizează reducerea acestui disconfort. Pentru nerespectarea acestor obligații sunt propuse amenzi care ajung până la 100.000 de lei, inclusiv sancțiunea închiderii activității. Iar autoritățile locale vor putea să interzică în zonele rezidențiale activitățile care pot deranja prin mirosurile degajate, scrie avocatnet.ro. Este vorba despre legea pentru modificarea şi completarea OUG 195/2005 privind protecţia mediului care a trecut azi de votul final și va obliga firmele și alți operatori economici să elaboreze planuri de gestionare a disconfortului olfactiv. 

Firmele vor trebui să respecte acest plan, nu doar să dețină unul, iar obligațiile vor reveni atât pentru activitățile noi, cât și pentru cele în derulare. Ce este acest plan, potrivit proiectului: "plan de măsuri cuprinzând etapele care trebuie parcurse înintervale de timp precizate, în scopul identificării, prevenirii şi reducerii disconfortului olfactiv care se realizează atât în cazul unor instalaţii/ activitati noi sau a instalaţiilor/ activitatilor existente cât şi în cazul unor modificări substanţiale ale instalaţiilor/ activitatilor existente". Legea prevede amenzi între 7.500 și 15.000 de lei pentru persoane fizice și între 50.000 și 100.000 de lei pentru persoanele juridice. Autoritatea de mediu va putea dispune, în scris sau în actul de control, încetarea temporară sau definitivă a activităților care generează disconfort olfactiv, precum și pentru nerespectarea planului de gestionare a disconfortului olfactiv. Practic, autorizația de mediu va fi legată și de deținerea acestui plan. Autoritățile de protecția mediului vor trebui să țină cont, în actele emise, de condițiile de funcționare pentru respectarea normelor de igienă și sănătate publică impuse de autoritatea pentru sănătătate publică pentru proiectele/activitățile care pot crea disconfort olfactiv în zonele rezidențiale.  

Dacă va trece și de președintele statului, legea va intra în vigoare in functie de cat de repede se va misca Ministerul Mediului. Termenul maxim este de 180 de zile. Legea Mirosurilor este un instrument mult așteptat de către ploiesteni, ajunși în situația în care nu pot deschide ferestrele, nu pot ieși în parcuri, nu pot beneficia de dreptul fundamental la aer curat, din cauza poluării olfactive generată de activitatea unor operatori industriali, ferme zootehnice sau gropi de gunoi, amplasate în oras. In plus, poluarea olfactivă este asociată cu afecțiuni neurodegenerative ca Alzheimer și cu afectarea bulbului olfactiv la copii, așa cum arată studiile medicale mai noi.

vezi ce-ti propun si partenerii nostri:

cărți pentru toata familia 

bijuterii etnice romanesti din argint

cadouri cum nu gasesti in magazine 

mancarica buna direct de la producator

remodelare corporala si epilare definitiva

Vrei sa arati beton tot timpul? Nu se poate. Azi mananci o prajitura, maine ai o zi stresanta, poimaine nu te-ai odhnit destul - asa e viata unei femei obisnuite, asa ca si corpul ei va suferi, periodic, mici modificari. Solutia este remodelarea corporala.

Ce este remodelarea corporala?

Remodelarea corporala reprezinta un set de tehnici si proceduri medicale si estetice care conduc la eliminarea grasimii si a celulitei dar si la tonifierea muschilor si pielii.

Remodelarea corporala doare?

Deloc. Procedurile de remodelare corporala sunt non–invazive si nedureroase. Vei simti o senzatie de rece sau de cald, in functie de procedura. Poti sa citesti sau sa tragi un pui de somn. iar dupa aceea este grozav sa bei multa apa.

Ce riscuri aduce folosirea acestor tratamente?

Procedurile de remodelare corporala nu sunt periculoase decat daca ai anumite afectiuni medicale sau te afli intr-o anumita stare fiziologica. Perioada menstruatiei, sarcina, diabetul, hipertensiunea arteriala, cancerul, epilepsia, bolile cardiace, bolile de piele, alergii acute, peacemaker instalat, cuperoza si varice, astm bronsic, steatoza hepatica.

Remodelarea corporala te ajuta si cand mananci ca un spart?

Remodelarea corporala aduce beneficii clare aspectului si sanatatii, dar tratamentul nu inlocuieste dieta si sporturile. Impreuna cu ele, insa, face minuni. Daca incerci sa mananci ceva mai putin si mai sanatos si faci un pic de sport. remodelarea corporala te ajuta sa pierzi greutatea in plus intr-un timp cu 50% mai scurt decat cel obisnuit.

Cum alegi tratamentele de remodelare corporala?

Remodelarea corporala este o procedura personalizata. Specialistul in remodelare corporala e cel care iti va spune ce ti se potriveste si ce ai nevoie. Dupa aceea, tu poti alege intre tratamentul anticelulita, laser-lipoliza, impachetarile la cald sau la rece, termo–electrostimulare, presoterapie, radiofrecventa-corporala, vacuum, infrarosii.

Unde sa te duci sa faci remodelare corporala?

Unde vrei, dar tine cont de cateva sfaturi. Alege locuri care au deja recomandari bune. Alege locuri unde personalul iti poate raspunde la intrebari, asta inseamna ca este bine pregatit. Nu in ultimul rand, alege un loc luminos, frumos si curat, unde amenajarea induce o stare pozitiva si te "vindeca" de anxietate. Recomandarea Myploiesti.ro este Souplesse Body Spa

Souplesse Body Spa, cel mai avansat tehnologic salon de remodelare corporala din Ploiesti, se pregateste pentru aniversarea a 13 ani de activitate. Evenimentul va fi avea loc chiar pe 13 iunie si va fi marcat cu un eveniment orivat si cu promotii la tratamentele cosmetice care au facut celebru acest spa.

Souplesse Body Spa este modelul de urmat pentru orice antreprenor de provincie. Diana Maria Horne a inceput devreme, si-a pastrat focusul pe activitati de remodelare corporala, a investit permanent in echipamente de top si in instruirea oamenilor si a mentinut preturile sub nivelul celor din Capitala. Rezultatul este acesta: Souplesse Body Spa a avut un numar de clienti stabili cat sa implineasca 13 ani (enorm, pentru Romania, unde o firma traieste in medie 3 ani) si domina destul de autoritar piata serviciilor cosmetice din Ploiesti si periurban, adica o piata de 250.000 de persoane. 

Investitiile in tehnologia de top, desi nu sunt deloc mici, au adus si cele mai importante incasari. "Nu ar da nimeni intre 600 si 3000 de lei pentru un tratament care nu aduce beneficii vizibile. Or, o combinatie VelaShape3 cu criolipoliza, cel mai bun tratament mixt, dupa parerea mea, are efecte vizibile dupa fiecare sedinta in parte, efectiv vezi cum se schimba aspectul pielii si cum dispare grăsimea inestetica de pe abdomen, fese, coapse, șolduri, brațe. talie", explica Diana Maria Horne, detinatoarea brandului Souplesse Body Spa.

Souplese Body Spa - info

Citeste si Totul despre remodelarea corporala: Ce este remodelarea corporala? Remodelarea corporala doare? Ce riscuri aduce folosirea acestor tratamente? Remodelarea corporala te ajuta si cand mananci ca un spart? Cum alegi tratamentele de remodelare corporala? Unde sa te duci sa faci remodelare corporala?

In plina stare de alerta, intr-o perioada cu previziuni sumbre privind evolutia pandemiei de covid19, consilierii locali PSD sunt foarte preocupati de ... terase. Va reproducem integral textul unui comunicat de presa al PSD Ploiesti, remis redactiei pe 21 mai.

PSD solicită colegilor din Consiliul Local Ploieşti şi domnului primar Adrian Dobre să accepte iniţierea de urgenţă a unui proiect de hotărâre prin care chiriile plătite pentru terasele amplasate pe teritoriul municipiului să fie diminuate până la finalul acestui an. Starea de alertă şi măsurile de distanţare socială impuse prin deciziile Guvernului României duc la diminuarea drastică a veniturilor investitorilor din domeniul alimentaţiei publice. Consilierii locali PSD nu pot rămâne orbi la faptul că domeniul Horeca este în acest moment cea mai afectată ramură a economiei naţionale şi vrem să venim în sprijinul patronilor care nu vor putea deschide, încă, restaurantele la întreaga capacitate şi vor fi nevoiţi să reducă locurile de pe terasele de întâmpinare pentru a respecta regulile de distanţare socială şi de diminuare a riscului de răspândire a COVID-19. Trebuie să fim responsabili şi să venim în sprijinul celor care îşi desfăşoară afacerile în acest domeniu în municipiul Ploieşti, pentru a demonstra că ne pasă şi că suntem în stare să elaborăm măsuri menite să ajute atât investitorii, cât şi angajaţii firmelor din acest domeniu. Trecem printr-o perioadă dificilă, în care trebuie să dovedim responsabilitate şi să înţelegem problemele financiare şi sociale cu care se confruntă firmele care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul municipiului Ploieşti"(PSD Ploiești, Ploiești, 21 mai 2020)

Reamintim cititorilor - retoric, desigur - ca Ploiestiul nu este un oras turistic. Nu este Bucuresti, Constanta sau Sinaia. Nu avem sute de terase, nu avem un centru vechi, majoritatea angajatilor localurilor din Ploiesti au contracte de munca minimale sau nu au deloc contracte de munca, iar firmele din domeniul horeca nu au vreo contributie majora la bugetul local sau bugetul de stat. Mai mult, cererea PSD Ploiesti nu ii vizeaza pe cei ce au inchiriat de la Primarie spatii pentru terase, ci pe oricine, astfel ca, daca s-ar adopta aceste masuri, ar avea de pierdut un numar la fel de mare de antreprenori - cei care le-au inchiriat spatiile pentru terase antreprenorilor din horeca. In aceste conditii, comunicatul PSD Ploiesti ramane doar o ciudatenie complet ineficienta din punct de vedere electoral, dovada ca in patru zile, a strans pe facebook doar opt like-uri. 

vezi ce-ti propun si partenerii nostri:

cărți pentru toata familia 

bijuterii etnice romanesti din argint

cadouri cum nu gasesti in magazine 

mancarica buna direct de la producator

remodelare corporala si epilare definitiva

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) instrumenteaza 33 de dosare deschise pe durata starii de urgenta, prejudiciul reclamat ridicandu-se la cateva sute de milioane de lei. Procurorul-sef al DNA, Crin Nicu Bologa, a precizat ca sunt vizate "persoane importante" din institutiile cu rol in achizitiile de echipamente si materiale sanitare. "Sunt doua tipuri de infractiuni: infractiuni savarsite de catre faptuitor profitand de starea de urgenta si infractiuni in legatura cu limitarea si prevenirea raspandirii coronavirusului. Din prima categorie fac parte infractiunile surprinse in flagrant in perioada starii de urgenta, unde inculpatii au savarsit faptele solicitand sume de bani in numerar. Infractiunile din acest dosare au avut ca obiect pretinderea sau primirea unor sume de bani cuprinse intre cateva zeci de mii de euro si peste un milion de euro. De asemenea, achizitionarea de masti medicinale neconforme, considerate periculoase si interzise in Uniunea Europeana, stabilirea centrelor de carantina si repartizarea persoanelor in centrele de carantina. Atragem atentia ca tratamentul penal al fraudelor in achizitiile publice pe timpul starii de urgenta are anumite limite inerente generate de derogarile de la procedura achizitiilor publice stabilite de lege", a mai declarat Bologa. 

vezi ce-ti propun si partenerii nostri:

cărți pentru toata familia 

bijuterii etnice romanesti din argint

cadouri cum nu gasesti in magazine 

mancarica buna direct de la producator

remodelare corporala si epilare definitiva

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova va delimita zona/zonele în care se va putea circula fără declarație pe propria răspundere. "Pentru a clarifica situația generată de hotărârea emisă de Guvernul României, privind circulația în afara localității de domiciliu/ a zonei metropolitane, am discutat cu domnul prefect Cristian Ionescu și am stabilit împreună convocarea în ședință, în cursul zilei de astăzi, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Vom pune astfel punct oricăror confuzii, astfel încât prahovenii să fie informați corect în legătură cu zonele în care vor putea să circule fără declarația pe propria răspundere. Am propus ca, în cadrul ședinței CJSU, care se va desfășura astăzi, să se delimiteze foarte clar localitățile prahovene care se consideră a face parte din zona metropolitană, aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș. Va voi ține la curent", a scris Bogdan Toader, presedintele CJ Prahova, pe facebook.

Poti merge la Ploiesti fara hartii daca locuiesti in Albești-Paleologu, Tomșani, Ariceștii Rahtivani, Balta Doamnei, Băicoi, Băltești, Bănești, Bărcănești, Berceni, Blejoi, Boldești-Scăeni, Brazi, Bucov, Ceptura, Cocorăștii Colț, Cocorăștii Mislii, Colceag, Cosminele, Drăgănești, Dumbrava, Dumbrăvești, Fântânele, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Florești, Gherghița, Gorgota, Gornet, Gornet-Cricov, Gura Vitioarei, Iordăcheanu, Lipănești, Măgurele, Măgureni, Mănești, Olari, Păulești, Plopeni, Plopu, Podenii Noi, Poienarii Burchii, Puchenii Mari, Râfov, Scorțeni, Șirna, Târgșoru Vechi, Telega, Tinosu, Urlați, Valea Călugărească, Vălenii de Munte, Vărbilău, Vâlcănești.

Poti merge la Campina fara hartii daca locuiesti in Bănești, Breaza, Brebu, Cornu, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus, Șotrile, Telega, Valea Doftanei.

Cei care vor sa mearga din Zona Campina in Zona Ploiesti au nevoie in continuare de declarație pe proprie răspundere/adeverință eliberată de angajator. Locuitorii din Bănești și Telega pot merge in ambele zone fara hartii. 

vezi ce-ti propun si partenerii nostri:

cărți pentru toata familia 

bijuterii etnice romanesti din argint

cadouri cum nu gasesti in magazine 

mancarica buna direct de la producator

remodelare corporala si epilare definitiva

Doua zile a stat deschisa casieria Electrica Ploiesti de pe bd Ghe Doja: vineri si luni. Marti, vestea ca un angajat a fost infectat cu noul coronavirus a dus imediat la inchiderea casieriei si obligatia tuturor colegilor femeii de a se autoizola la domiciliu 14 zile. Nu stie cand anume s-a infectat victima si nici daca e posibil ca in munca ei cu clientii, de vineri 15 mai si de luni, 18 mai, sa fi infectat si alte persoane, fie ei colegi sau clienti.

Inchiderea casieriei Electrica este primul efect negativ major al relaxarii demarate pe 15 mai. Ramane de vazut daca vor aparea si altele.  

vezi ce-ti propun si partenerii nostri:

cărți pentru toata familia 

bijuterii etnice romanesti din argint

cadouri cum nu gasesti in magazine 

mancarica buna direct de la producator

remodelare corporala si epilare definitiva

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework