Doua MINIploiestence au urcat pe podium, in acest weekend

Doua MINIploiestence au urcat pe podium, in acest weekend

Sambata, 9 noiembrie 2013 s-au desfasurat la Bucuresti, la Sala Polivalenta, doua importante concursuri de gimnastica ritmica. Destinate elitei acestui sport, atat Cupa Romaniei cat si Cupa “Tinere Sperante” au adus in fata publicului, mai numeros ca de obicei, primele sase gimnastele de perspectiva ale Romaniei la toate categoriile, de la varsta de 6 ani pana frumoasele senioare, de peste 16 ani. Pana si Televiziunea Romana a fost prezenta, de aceasta data, inregistrand categoriile Mica Gimnasta si Junioare pentru a fi transmise, ulterior, pe postul public de televiziune. Salutara intentie!

Conform Regulamentului Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica, la Cupa Romaniei participa 6 gimnaste, primele clasate la fiecare categorie, la Campionatele Nationale.

La Cupa “Tinere Sperante” au participat gimnastele cuprinse in Programul “Pierre de Coubertin”, program sustinut si finantat de Ministerului Tineretului si destinat sportivilor cu aptitudini remarcabile care sa asigure formarea viitorilor performer ai Romaniei.

Clubul Sportiv municipal Ploiesti s-a calificat la Cupa Romaniei cu Alexandra Denisa Stoian – la Categoria a IV-a – Juniori Mici si cu Livia Ioana Harcan – la Categoria a III-a – Prejunioare. Competitia s-a desfasurat in sistem individual compus, clasamentul fiind intocmit in urma aditionarii notelor la toate obiectele prezentate in competitie. 

In concursul Categoriei a IV-a, Alexandra Denisa Stoian a obtinut primul punctaj, ca valoare, la coarda (11,100), la fel si la panglica (11,717). Cercul a ridicat, insa, probleme, fiind cel care, in urma punctajului obtinut (9,117) a asezat-o pe Denisa pe locul al doilea, obtinand in final medalia de argint.

In concursul Categoriei a III-a, Livia Ioana Harcan a obtinut al treilea punctaj la cerc si maciuci (12,733 si 12,017) si al patrulea la coarda si minge (10,183 si  10,900) punctajul total asezand-o pe Livia pe locul al IV-lea, la doar 0,750 puncte de medalia de bronz. 

La Cupa “Tinere Sperante” au participat toate cele patru gimnastele legitimate la CSM Ploiesti selctionate in lotul de junioare pregatit prin Programul “Pierre de Coubertin” finantat de Ministerul Tineretului si Sportului. Si aici, clasamentul s-a intocmit pe categorii de varsta, Prejunioare (in acest clasament au intrat si Junioarele Mici – desi punctajul acestei categorii este mai mic) si Junioare. Livia Harcan a obtinut medalia de bronz, Cesima Nechifor s-a clasat pe locul IV iar Ana Toma ape locul 7. Denisa Stoian s-a clasat pe locul  V.

Acestea au fost ultimele competitii interne organizate de Federatia Romana de Gimnastica Ritmica si Ministerul Tineretului si Sportului din acest an. Pentru sportivele CSM Ploiesti urmeaza, insa, si o competitie international, la Varna, in Bulgaria, alaturi de elita europeana, la mijlocul lunii viitoare.  

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework