Bugetar cu SALARIU de 8.000 de euro lunar. PONTA, pe asta il vezi?!

Bugetar cu SALARIU de 8.000 de euro lunar. PONTA, pe asta il vezi?!

La Conpet Ploiesti a reinceput jaful prin salarizarea excesiva a directorilor. Myploiesti.ro a intrat in posesia unor documente care arata modul subtil si dubios prin care actuala putere politica permite cheltuirea unor sume uriase cu salarizarea directorului general si a membrilor consiliului de administratie al companiei. Important: Conpet este o companie de stat, si chiar daca inregistreaza venituri proprii, se supune regulilor de cheltuire a benilor publici. 

Potrivit documentelor pe care le detinem, directorul companiei, Liviu Ilasi, are, de luna aceasta, un salariu net lunar de 8.000 de euro, iar membri CA-ului de la Conpet incaseaza lunar cate 1.400 de euro. Modul in care s-a stabilit cuantumul acestor sume are o acoperire legala, dar nu se justifica si economic. Conpet are 4-5 clienti: rafinarii si depozitari de produse petroliere, care folosesc produsele petroliere - titei, gazolina si etan - transportate prin conductele Conpet. Este o activitate destul de simpla, neschimbata de 20 de ani, care necesita mai degraba o atentie acordata integritatii sistemului de conducte decat actiuni manageriale speciale. 

Culmea este ca numele acestei companii a fost tot timpul pe buzele premierului Victor Ponta. In aprilie 2013, pe www.victorponta.ro aparea un mesaj al actualui premier in care acesta spunea: "Concluziile Corpului de Control al primului-ministru vizând actele ilicite la CONPET SA Ploieşti vor ajuta nu doar la sancţionarea celor vinovaţi, dar şi la prevenirea unor astfel de nereguli. Corpul de control a făcut şi face în continuare controale pentru lucrurile care s-au întâmplat şi pe care le-am moştenit. Prezintă concluziile public şi, după aceea, instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria. Sunt convins că putem, în acelaşi timp, nu doar să-i pedepsim pe cei care au încălcat legea, dar să luăm măsuri ca asemenea lucruri să nu se întâmple din nou". Declaratia venea dupa ce se descoperise ca la Conpet se acordau prime uriase, printre cei favorizaţi aflându-se şi Corneliu Anastase, tatăl democrat-liberalei Roberta Anastase. Tot atunci, Victor Ponta spunea ca va sesiza DNA în urma controlului efectuat în perioada 01 ianuarie 2009 - 31 decembrie 2012 la Conpet.

Acum, insa, la Conpet sunt numai membri PNL si PSD, iar de controale, salarii nesimtite si despre DNA nu mai vorbeste nimeni. 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework