Antena 3 dezinformeaza pe subiectul SPITALUL JUDETEAN PLOIESTI. Uite dovada.

Antena 3 dezinformeaza pe subiectul SPITALUL JUDETEAN PLOIESTI. Uite dovada.

Presa a luat-o razna pe subiectul Spitalul Judetean si, din dorinta de audienta, informatiile sunt prezentate trunchiat si uneori scoase din context. Cel mai bun exemplu: Antena 3. iata relatarea -

"Scandalul de la Spitalul Judeţean de urgenţă din Ploieşti capătă proporţii greu de imaginat. Peste 23 medici semnează o scrisoare prin care se alătură colegului lor Dan Oprea, chirurgul care a dezvăluit, acum câteva zile, că face intervenţii cu bisturie refolosite şi neascuţite" .

Minciuna. Dr Dan Oprea nu facut aceasta afirmatie. A spus doar ca bisturiele electrice care sunt de unica folosinta se resterilizeaza. Ceea ce este altceva. Pentru o interventie chirurgicala se poate folosi bisturiul "rece" compus din maner metalic, care se sterilizeaza ca orice instrument chirurgical metalic, conform protocoalelor existente, si lama taietoare care este de unica folosinta.

Apoi se foloseste bisturiul electric care are functia de a taia si a coagula, adica opreste sangerarea, care utilizeaza energia termica pt a taia, nu forta mecanica si deci lamele nu trebuie sa fie ascutite. Aceste bisturie sunt resterilizate dupa ce au fost spalate si decontaminate, la etilen oxid sau plasma (metode de sterilizare folosite si de producatorii tuturor instrumentelor de unica folosinta), deci bisturiile cu care se opereaza nu sunt nici nesterile nici neascutite asa cum s-a insinuat.

Datorita saraciei existente la nivelul intregii tari, aceasta resterilizare a instrumentelor de unica folosinta este practicata in foarte multe spitale din tara. Sunt foarte putine spitale de stat care isi permit sa foloseasca o singura data aceste instrumente.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework