S-a deschis cel mai modern spital de recuperare medicalã din România

S-a deschis cel mai modern spital de recuperare medicalã din România

Cel mai modern spital de recuperare medicalã din Romania şi-a deschis recent porţile pentru a-şi primi pacienţii. Centrul Hipocrat 2000, aflat în cartierul Pantelimon din Bucureşti, pe strada Fântânica nr 22-24, pune la dispoziţia bolnavilor o bazã de recuperare dotatã dupã cele mai înalte standarde ale medicinii de recuperare: piscinã acoperitã, cu echipamente de hidrokinetoterapie, douã sãli de kinetoterapie, o salã de kinetoterapie profilacticã (gimnasticã medicalã), spaţii funcţionale pentru electroterapie cu aparaturã de ultimã generaţie, termoterapie, masaj terapeutic şi reflexoterapie. Alãturi de acestea, existã o salinã destinatã pacienţilor cu afecţiuni respiratorii, dar şi o salã de fitness creatã special pentru toţi cei care vor sã îşi îmbunãtãţeascã sãnãtatea prin activitate fizicã.

Obiectivul principal al spitalului este acela de a oferi pacienţilor de toate vârstele cu afecţiuni neurologice, ortopedice, posttraumatice, postoperatorii  un cadru optim pentru recuperare beneficiind de asistenţã de specialitate, dar şi de aparaturã medicalã de ultimã generaţie. Sistemul G-EO, singurul din România aflat în cadrul Spitalului Hipocrat 2000, este cel mai performant sistem robotic pentru neuro-reabilitare la adulţi şi copii. Este singurul dispozitiv de reabilitare a mersului din lume,  capabil sã simuleze atât urcatul cât şi coborâtul scãrilor.

Pentru a veni în întâmpinarea pacienţilor cu deficit locomotor, spitalul le poate pune la dispoziţie servicii de transport sanitar de la domiciliu pânã la sediul clinicii în vederea efectuãrii tratamentelor de recuperare medicalã.

Totodatã, clinica dispune de un laborator de analize medicale, dar şi de un centru de diagnostic şi tratament cu mutiple specializãri: reumatologie, neurologie, ortopedie, chirurgie, medicinã de familie, explorari funcţionale, radiologie generalã, ecografie. De serviciile medicale pot beneficia pacienţii asiguraţi la CAS Bucureşti şi la Casa OPSNAJ, dar şi în regim privat in funcţie de necesitãţile pacienţilor.

Echipa medicalã a centrului include specialişti cu o înaltã pregãtire profesionalã, medici de balneofizioterapie, neurologi, reumatologi,  kinetoterapeuţi, asistenţi de fizioterapie, maseuri. Şi nu în ultimul rând, pacienţii cu probleme respiratorii se pot bucura de beneficiile terapeutice şi profilactice ale salinoterapiei, într-un spaţiu modern şi primitor, o salinã care reproduce fizic, chimic si biologic microclimatul salinei de adâncime.

Spitalul, care se întinde pe o suprafaţã de 3500 metri pãtraţi, reprezintã cel de-al doilea spital deschis în cadrul reţelei şi al V-lea centru Hipocrat 2000 din Bucureşti. Alãturi de clinicile din capitalã, existã alte cinci unitãţi medicale care întregesc brandul Hipocrat în judeţele Ilfov, Prahova şi Giurgiu.

Investiţia, care s-a ridicat la 5 milioane de euro,  a avut drept scop crearea unei baze complete de tratament de recuperare medicalã şi totodatã a reprezentat un pas firesc în vederea extinderii reţelei Hipocrat.

„Pentru  moment, principala noastrã preocupare reprezintã popularizarea serviciilor noastre în rândul pacienţilor. Ne dorim ca în urmãtoarele 6 luni, cel puţin 10.000 de pacienţi sã ne treacã pragul pentru a se trata la noi. Şi aici ne referim la pacienţi de toate vârstele, din toate categoriile sociale şi din toatã ţara, având în vedere faptul cã unele aparate medicale existã numai în spitalul nostru” a declarat dr. Nawshar  Shekhel, managerul general al lanţului de clinici Hipocrat.

În paralel cu atenţia acordatã afecţiunilor patologice, printre scopurile declarate, pe termen scurt, se numãrã şi  crearea unor abonamente pentru companii care sã includã servicii de îmbunãtãţire a stãrii generale de sãnãtate a angajaţilor.

 „Intenţionãm, totodatã, sã oferim servicii medicale gratuite pentru copiii instituţionalizaţi cu afecţiuni locomotorii.  În paralel, vizãm dezvoltarea serviciilor de consultaţii la domiciliu pentru a rãspunde cu promptitudine necesitãţilor pacienţilor noştri. Pe termen lung, ne dorim sã îmbunãtãţim permanent standardele de calitate în cadrul reţelei  Hipocrat. Ţinem foarte mult la calitatea serviciilor noastre, la eficienţa lor şi la satisfacţia pacienţilor noştri”, a adãugat dl. Shekhel. 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework