Explozie cu zeci de raniti, langa Ploiesti. Informatii noi!

Explozie cu zeci de raniti, langa Ploiesti. Informatii noi!

În jurul orei 13:20, la fosta uzina de armament de la Plopeni a avut loc o explozie. La ora 14.00, erau inregistrati 16 răniţi, însă numărul victimelor urma sa mai creasca. Nu se ştie momentan din ce cauză s-a produs deflagraţia, pompierii si poliţia demarand o ancheta. La faţa locului s-au deplasat opt ambulanţe care au transportat ranitii la mai multe spitale. Sunt si arsi, si raniti, si persoane care s-au intoxicat cu monoxid de carbon sau au făcut atac de panică. Explozia a avut loc la o fabrică de cafetiere, într-o clădire care a aparţinut cândva Uzinei de armament, iar în prezent este deţinută de o companie italiana. Se pare ca intr-o hala de productie de 600 mp s-a produs o acumulare de gaze, din cauza nefunctionarii unor ventilatoare de tavan. In acea hala se produceau piese, in cuptoare. 

UPDATE 15.00 - Situatia de la fabrica Bialetti, din Parcul Industrial Plopeni, unde a avut loc o explozie care s-a soldat cu 20 de persoane afectate, din care 3 au fost internate cu leziuni diverse (2 intoxicati cu fum, un traumatism mecanic), iar 6 cu arsuri, dintre care una cu arsuri grave, este urmarita indeaproape de prefectul Marius-Gabriel Sersea, din primul moment. La ordinul prefectului, la fata locului s-au deplasat comandantul ISU, seful Serviciului Ambulanta, lucratori SMURD si reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca. Din primele cercetari rezulta ca accidentul a avut loc datorita aprinderii explozive a unor deseuri (praf) de aluminiu. Zona a fost asigurata, iar reprezntantii ITM cerceteaza conditiile de munca si respectarea normelor de securitate a muncii.

UPDAE ora 17.00, ISU Prahova - Astăzi, 11.12.2013, în jurul orei 13:16, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  Prahova a fost anunţat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 despre producerea unei explozii urmată de incendiu, la o fabrica de cafetiere din comuna Dumbrăveşti, sat Plopeni Sat. La faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 4 ambulanţe SMURD. La sosirea la locul evenimentului echipajele de pompieri au constatat că explozia a avut loc într-o hală de producţie cu o suprafaţă de aproximativ 600 mp. În urma exploziei au rezultat 16 victime dintre care 7 au fost transportate de către ambulanţele SMURD şi SAJ Prahova la Unitatea de Primiri Urgenţe din municipiul Ploieşti în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate, 4 victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din Ploieşti cu maşini personale, 3 victime au fost transportate la Spitalul Orăşenesc Plopeni, iar 2 victime au refuzat transportul la spital.  Incendiul a fost lichidat în jurul orei 13:45. Cauza exploziei nu a fost stabilită, urmează să se constituie o comisie care va preciza cu exactitate cauza, precum şi circumstanţele producerii evenimentului.

 

 Tot azi, la Ploiesti s-a inregistrat o amenintare cu bomba - 

Un cretin a anuntat la 112 ca a pus o bomba la Finante.

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework