Situatia de la Izvoarele, cu sute de cutremure in trei luni, s-ar putea repeta la Ploiesti. Vezi de ce.

Situatia de la Izvoarele, cu sute de cutremure in trei luni, s-ar putea repeta la Ploiesti. Vezi de ce.

Prospectiuni SA va incepe, cat de curand, sa caute petrol, gaze sau gaze de sist, pe un areal imens din jurul Ploiestiului, de aproape 230 de kilometri pătraţi. Lucrările sunt executate la comanda OMV Petrom, scrie www.gazetaph.ro si vizeaza strangerea de informatii necesare prospecţiunilor geologice prin foraje. Cautarea se va face in Albeşti-Paleologu, Băicoi, Bălţeşti, Boldeşti-Scăieni, Blejoi, Bucov, Ceptura, Dumbrăveşti, Lipăneşti, Gornet Cricov, Iordăcheanu, Păuleşti, Plopeni, Plopu, Tătaru, Urlaţi, Valea Călugărească. 

Acum incep informatiile ingrijoratoare: Cautarea de hidrocarburi se face prin metoda "detonare şi vibrare controlată". Adica se dau gauri, in sol, de  3-10 metri, in care se introduc  între 0,5 şi 1,5 kg de explozibil. Explozia  produce o unda de soc ce se propagă până la 10 kilometri adâncime, de unde aduce informaţiile necesare geologilor. Problema e ca gaurile se fac din 50 în 50 de metri, pe linii paralele aflate la 240 metri distanţă. Procedura va dura trei luni, timp in care solul va fi perforat ca un svaiter. Daca se intampla pe un teren pe care-l detii, vei primi ridicola suma de 7 lei de gaura. 

Teoretic, energia generata de explozii nu poate genera cutremure locale, cu magnitudini mai mari de gradul 2 pe scara Richter. Pe de alta parte, in Romania se inregistreaza frecvent, in zone in care se lucreaza in acest fel, cutremure sau alunecari de teren. La izvoarele, de exemplu, au avut loc 200 de cutremure, fara vreo explicatie. Coincidenta - si acolo se faceau prospectiuni - detalii aici:

Sute de cutremure, ca la Izvoarele, au avut loc si langa Ploiesti. Dar autoritatile au tacut malc.

 

In plus, in Romania, niciodata nu se spune, in comunicatele oficiale ale statului, de unde a plecat un cutremur. Iar cand intrebi, autoritatile dau cap in cap, pentru ca nu s-au gandit la asta. MyPloiesti.ro a gasit un astfel de punct, tot intr-o zona unde s-au facut prospectiuni prin explozii aparent controlate. Detalii aici:

EXCLUSIV - De unde a plecat CUTREMURUL care a zguduit Ploiestiul saptamana asta

Strainii sunt mult mai sinceri cu cetatenii pe tema asta. Citeste si DOVADA ca exista o legatura intre companiile petroliere si cutremure!

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework