Imprimă această pagină

Da mai departe - Cum iti poti salva un prieten aflat in pericol, atunci cand autoritatile si-au prins urechile

Da mai departe - Cum iti poti salva un prieten aflat in pericol, atunci cand autoritatile si-au prins urechile

Dovada ca ranitii din Apuseni puteau fi gasiti IMEDIAT, si nu dupa 6 ore de suferinta in bezna si frig, exista. Mai mult - oricine, cu minime cunostinte in telefoane si internet, poate gasi coordonatele unui prieten aflat in pericol, daca acesta are un smartphone. Iata cum: 

Orice telefon modern, chiar daca nu are semnal de internet, si chiar daca nu are activata functia de geolocalizare, emite un semnal vizibil pentru satelitii de comunicatii. Daca stii userul si parola prietenului, intri pe internet, si ii schimbi setarile astfel incat geolocalizarea sa fie activata. instantaneu, vei avea acces la coordonatele unde se afla prietenul tau, la precizie de un metru.

Alta metoda - daca prietenul e lucid, are semnal 2G sau 3G, si poate comunica, trebuie doar sa deschida aplicatia Maps si sa tina apasat degetul, doua secunde, pe punctul care arata localizarea. Telefonul va afisa in cateva secunde cateva cifre, care indica locatia, si optiuni de tip SHARE. Apasand meniul, telefonul poate trimite un sms sau un email oricui. 

Share Location este o dotare standard si pe Facebook si pe WhatsApp.