Fa-ti curaj si deszapezeste trotuarul din fata casei sau aleea de la bloc. Altfel, risti o amenda.

Fa-ti curaj si deszapezeste trotuarul din fata casei sau aleea de la bloc. Altfel, risti o amenda.

Comandamentul de deszăpezire al municipiului Ploiesti, coordonat de domnul viceprimar Iulian Teodorescu s-a intrunit astazi la sediul primariei.

Avand in vedere atentionarea cod galben de ninsori si viscol pentru municipiul Ploiesti, in cadrul comandamentului s-a stabilit modul de interventie pentru combaterea poleiului si a zapezii pe priciplalele artere de circulatie din oras, pe poduri , dar si pe strazile secundare.

Operatorul de salubritate are pregătire următoarele utilaje: 27 sărăriţe, 39 lame, 6 freze mici şi 8 sărăriţe pentru trotuare. La acestea se adaugă utilajele SGU: 2 camioane cu plug , 10 tractoare cu lame şi 5 utilaje pentru trotuare, dar şi cele 3 remorchere ale SC Transport Calatori Expres SA. De asemenea, toate tramvaiele care vor ieşi în traseu vor fi echipate cu lame. 

Pentru acţiunea de deszăpezire  sunt pregătite 2100 tone de material antiderapant. 

Municipalitatea face apel la ploiestenii sa fie atenti unde îşi parcheaza masinile, pentru a nu impiedica accesul utilajelor de deszapezire. In cadrul comandamentului reprezentantii SGU au fost abilitaţi să ridice maşinile care obstrucţionează operatiunile de deszăpezăre.

Totodată, facem apel la persoanele fizice si la  agenţii economici ce îşi desfăşoară activitatea în zone aglomerate, cu un trafic pietonal intens, sa  cureţe zăpada din faţa sediilor, a magazinelor şi a locuinţelor.  Pentru a veni în sprijinul asociaţiilor de proprietari operatorul de salubritate a pus la dispoziţia acestora saci cu material antiderapant. Până în momentul de faţă  societatea Rosal a distribuit 1000 de saci cu material antiderapant.  Obligaţia de a indeparta zăpada este prevăzută  în HCL nr. 228/2006 pentru aprobarea regulamentului privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea Municipiului Ploiesti. Astfel,   sanctiunile aplicate de Politia Locala Ploiesti  sunt cuprinse intre 500 si 1500 de lei pentru persoanele fizice si intre 1000 si 2500 de lei pentru persoanele juridice.

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework