Da mai departe - ESENTIAL pentru toate femeile din Ploiesti

Da mai departe - ESENTIAL pentru toate femeile din Ploiesti

In perioada 10 februarie-10 martie, 22 de centre medicale din 16 oraşe, inclusiv Ploiesti, desfăşoară o campanie naţională de consulturi ginecologice şi diagnostic gratuit pentru depistarea şi tratarea infecţiilor vaginale.

Consultaţia ginecologică de rutină, însoţită de cele mai multe ori de o ecografie transvaginală, este recomandată periodic, cel puţin de două ori pe an la persoanele tinere, active sexual şi o dată pe an pentru femeile aflate la menopauză. Campania Zilele V – Protejează-ţi feminitatea este susţinută de Societatea Română de Ultrasonografie în Obstetrică şi Ginecologie şi are scopul de a creşte gradul de informare a femeilor cu privire la riscurile infecţiilor vaginale şi de a stimula tratarea corectă a acestora.

În cadrul campaniei, medicii ginecologi vor oferi sesiuni de informare medicală privind sănătatea femeii, consultaţii ginecologice de rutină şi diagnostic gratuit pentru depistarea şi tratarea corectă a infecţiilor vaginale. La nivel mondial, pe an sunt raportate aproximativ 5-10 milioane de vizite la medicul ginecolog, cele mai multe fiind asociate cu vaginite (infecţii genitale inferioare).

Vaginitele infecţioase sunt infecţii vaginale asociate cu un agent patogen străin şi se împart în: vaginite micotice (numite micoze vaginale sau vaginite fungice), vaginite bacteriene, vaginite mixte (micotică + bacteriană) şi infecţii cu transmitere sexuală. Dintre acestea, un procent important (24,6%) îl reprezintă infecţiile mixte.

Dintre infecţiile cu transmitere sexuală, subliniem infecţia cu tricomonas vaginalis care necesită tratament oral la care se poate adăuga tratament vaginal, dacă infecţia este determinată de tricomonas vaginalis în asociere cu alţi germeni patogeni şi necesită şi tratamentul partenerului. Pentru celelalte tipuri de infecţii vaginale se preferă tratamentul pe cale vaginală. Vaginitele duc la alterarea calităţii vieţii şi au un risc crescut de recăderi şi recidive.

In cazul apariţiei simptomelor de infecţie vaginală este foarte importantă programarea de urgenţă a unui consult medical în cel mult 1 săptămână de la apariţia simptomatologiei. De asemenea, un tratament corect este esenţial pentru vindecare şi prevenirea recurenţei.

Studii recente au arătat că infecţiile vaginale lăsate netratate sau automedicaţia duc la complicaţii, pe lângă creşterea potenţialului de reinfecţie şi recăderi. Infecţiile vaginale cresc vulnerabilitatea la infecţii şi, eventual, cervicită (termen care include toate inflamaţiile colului uterin), infertilitate dar şi disconfort zilnic, persistent, infecţii superficiale ale pielii şi lista poate continuă.

Programeaza-te - Spitalul de Obstetrica Ginecologie Ploiesti - 0244 409 100

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework